5 mars 2022

Nazibataljon sprängde 200 civila


Nazister från "Azov" har sprängt ett hus i Mariupol med 200 människor inklusive barn.

Detta rapporterades idag, den 5 mars, av chefen för DNR Denis Pusjilin. 
 
Den nazibefläckade Azov-bataljonen, som upptagits som en del i Ukrainas försvarsstyrkor, trots sina kopplingar till nazistisk ideologi, uppges ligga bakom sprängdådet på Meotida-boulevarden i Mariupol.
 
Pusjilin uppgav att nationalisterna fortsätter att blockera evakueringen av civilbefolkningen genom humanitära korridorer.

Den ryska sidan har öppnat humanitära korridorer för civila från städerna Mariupol och Volnovacha. Samtidigt meddelade myndigheterna i Mariupol att evakueringen skulle börja klockan 11:00 (12:00 Moskva-tid) längs rutten i västlig riktning mot Zaporozje.

Den resulterande explosionen kan syfta till att störa evakueringen. Ukrainska extremister vägrar att medverka till den humanitära korridoren. De skriver på  sociala nätverk att inget beslut om evakuering har tagits och uppmanar människor att stanna.

Ryssland hade deklarerat eldupphör för evakueringen från Mariupol och Volnovacha från kl. 10.00 Moskvatid. Organiserade humanitära korridorer och utfartsvägar hade överenskommits med den ukrainska sidan.

war & peace.ru

1 kommentar:

  1. Om inte väst media rapporterar om det här fruktansvärda brottet,då är man själv delaktig i brottet.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.