31 mars 2022

Drönare skulle sprida Ukrainas biovapen

11 USA-finansierade biolabb i Ukraina.

Förutom att biträdande utrikesminister Victoria Nuland har bekräftat förekomsten av USA-finansierade biolaboratorier där man haft bl.a. kulturer av mjältbrand och harpest har den ryska militären i Ukraina kommit över graverande dokumentation.

Man har fastställt namnen på USA-militärer och tjänstemän knutna till dessa laboratorier och man har kunnat fastställa att det till och med fanns planer på att sprida patogener med hjälp av drönare.

Dokument och andra bevis från USA-finansierade laboratorier i Ukraina tyder på att Kiev planerade att använda drönare för att distribuera patogener mot Donbass, såväl som mot Ryssland självt, hävdade det ryska försvarsministeriet på onsdagen.

Försvarsministeriet hävdade också att det har identifierat specifika amerikanska tjänstemän som är involverade i utvecklingen av biovapen i det östeuropeiska landet. Inga direkta bevis gavs för att stödja påståendet.

Av särskilt intresse för ryska utredare är "dokument som vittnar om Kievregimens planer att använda obemannade flygfarkoster som kan bära och spruta ut dödliga ämnen", sa militärtalesman generalmajor Igor Konasjenkov under en briefing.

De identifierade amerikanerna är "avdelningschefer och anställda vid det amerikanska försvarsdepartementet, såväl som dess huvudentreprenörer."

De USA-finansierade labben var "direkt relaterade till president Bidens son Hunter Biden", tillade Konashenkov, med hänvisning till undersökningar i västerländska medier.

Förra veckan publicerade Daily Mail e-postmeddelanden som visar Bidens band till Pentagon-entreprenören Metabiota, som specialiserat sig på att undersöka potentiella pandemi-orsakande patogener som kan användas som biovapen.

Bidens inblandning i USA:s finansiering av ukrainska biolaboratorier togs upp av generallöjtnant Igor Kirillov, befälhavare för de ryska kärnkrafts-, biologiska och kemiska skyddsstyrkorna, i en briefing i torsdags.

Resultaten av den fortsatta analysen av dokument och andra bevis som erhållits från ukrainska biolaboratorier kommer att offentliggöras mer i detalj "inom en snar framtid vid en speciell briefing", lovade Konasjenkov. Washington har länge hävdat att anklagelser om Pentagon-finansierade biolaboratorier i Ukraina var "rysk desinformation".

Tidigare denna månad vittnade dock den amerikanska diplomaten Victoria Nuland inför senaten om att det fanns "biologiska forskningslaboratorier i Ukraina" och att USA arbetade med Kiev "för att se till att material från biologisk forskning inte hamnar i händerna på ryska styrkor. ”

USA har satsat mer än 200 miljoner dollar på driften av biologiska laboratorier i Ukraina, som deltog i det amerikanska militära biologiska programmet och i synnerhet sysslade med pest- och mjältbrandspatogener.

USA förnekar ihärdigt att det deras omfattande nät av biolaboratorier runt om i världen sysslar med biovapen.
USA undertecknade 1972 konventionen om biologiska vapen som förbjöd utveckling, användning och lagring av biologiska vapen och la de flesta av dessa labb i malpåse. Fördraget innehöll dock ett kryphål: det tillät produktion av mjältbrand och andra biologiska stridsmedel för "vaccinproduktion".

Ria-novosti

Se även:

https://nypost.com/2022/03/26/hunter-biden-played-role-in-funding-us-bio-labs-contractor-in-ukraine-e-mails/

https://whitehousewire.com/2022/03/27/republicans-in-congress-are-prepared-to-subpoena-hunter-biden-over-his-international-business-deals-and-content-found-on-his-laptop/

https://www.cybernistas.com/2022/03/27/nolte-hunter-biden-laptop-whistleblower-john-paul-mac-isaac-the-breitbart-news-interview/ 

1 kommentar:

  1. Värt att följa upp?https://m.youtube.com/watch?v=bex5f1N-yQQ

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.