4 mars 2022

Så odlas "unga världsledare"

Klaus Schwab tillsammans med en av de "unga världsledare" han skryter med att
ha hjälpt till makten - Kanadas premöärminister Justin Trudeau.

Genom sitt Young Global Leaders-program har World Economic Forum varit avgörande för att forma en världsordning som undergräver alla demokratiska principer.

Under flera decennier har detta program fostrat följsamma ledare som agerar som WEF-agenter inom regeringar runt om i världen. Konsekvenserna är långtgående och kan visa sig vara förödande för mänskligheten.

När jag nämner namn som fru Merkel, till och med Vladimir Putin och så vidare, så har de alla deltagit i Young Global Leaders of The World Economic Forum (WEF). Men vad vi är särskilt stolta över nu är att med den unga generationen, sådana som Kanadas premiärminister Trudeau, Argentinas president och så vidare, är att vi nu går in i själva regeringarna ... Så är det nu i Argentina och så är det nu i Frankrike... (Klaus Schwab)

Här finns en video där Klaus Schwab själv skryter om de "unga världsledare" som frambringats av hans nätverk: https://m.facebook.com/watch/?v=1517351355314798&_rdr

Bland dem som gått i Klaus Schwabs YGL-akademi finns Angela Merkel, Tyskland; Sarkozy, Macron, Frankrike; Jacinda Ardern, premiärminister, Nya Zeeland; Scott Morrison, premiärminister, Australien – och många fler.

1992 lanserade Klaus Schwab och World Economic Forum ett program som ursprungligen kallades Global Leaders of Tomorrow. 2004 förvandlades detta program till ett 5-årigt program, Forum for Young Global Leaders, för indoktrinering om WEF:s principer och mål. (Se min bok The Global Coup D´Etat). Syftet var – och är – att hitta lämpliga framtida ledare för det framväxande globala samhället. Programmet har sedan starten rekryterat politiker, företagsledare, kungligheter, journalister, artister och andra kulturella influensers som har utmärkt sig inom sina områden men ännu inte fyllt 40 år (ursprungligen 43 för att inkludera Angela Merkel). Programmet har sedan dess vuxit ut till ett omfattande globalt nätverk av hängivna ledare med enorma resurser och inflytande, som alla arbetar för att implementera de teknokratiska planerna från World Economic Forum i sina respektive nationer och på sina olika områden.

Nätverket utgör idag en kraft för världsomspännande inflytande genom med hjälp av medlemmarnas individuella kompetenser och resurser. Som Klaus Schwab säger i det inledande citatet har projektet blivit mycket framgångsrikt.

Redan under första året, 1992, valdes ett stort antal mycket inflytelserika kandidater in. Bland de 200 utvalda var globala profiler sådana som Angela Merkel, Tony Blair, Nicolas Sarkozy, Bill Gates, Bono, Richard Branson (Virgingruppe, ett brittiskt multinationellt riskkapitalkongtlomerat /Öa), Jorma Ollila (Shell Oil), and José Manuel Barroso (ordförande i EU-kommissionen 2004–2014).[1]

Här är fler exempel på inflytelserika Young Global Leaders [2]:

Kronprinsessan Victoria av Sverige

Kronprins Haakon av Norge
Kronprins Fredrik av Danmark
Prins Jaime de Bourbon de Parme, Nederländerna
Prinsessan Reema Bint Bandar Al-Saud, Saudi-Arabiens ambassadör i USA
Jacinda Arden, Premiärminister, Nya Zeland
Alexander De Croo, Premiärminister, Belgien

Emmanuel Macron, President, Frankrike

Sanna Marin, Premiärminister, Finland
Carlos Alvarado Quesada, President, Costa Rica
Faisal Alibrahim, Ekonomi- och planeringsminister, Saudi-Arabien
Shauna Aminath, Miljö, klimatförändrings och teknologiminister, Maldiverna
Ida Auken, folketingsmedlem, f.d. miljöminister, Danmark (författare av den ökända artikeln

Välkommen till 2030 – jag äger ingenting, har inget privatliv – och livet har aldrig varit bättre”)
Annalena Baerbock, Utrikesminister, ledare för Alliance 90/Die Grünen, Tyskland
Kamissa Camara, Minister för digital ekonomi och planering, Mali
Ugyen Dorji, Inrikesminister, Bhutan
Chrystia Freeland, Vice premiärminister och finansminister, Kanada
Martín Guzmán, Finansminister, Argentina
Muhammad Hammad Azhar, Energiminister, Pakistan
Paula Ingabire, Minister för information, kommunikationsteknologi och innovation, Rwanda
Ronald Lamola, Minister of Justice and Correctional Services, South Africa
Birgitta Ohlson, Minister för EU-frågor 2010–2014, Sverige
Mona Sahlin, Partiledare för Socialdemokraterna 2007–2011, Sverige
Stav Shaffir, Partiledare för Green Party, Israel
Vera Daves de Sousa, Finansminister, Angola
Leonardo Di Caprio, skådespelare och klimataktivist
Mattias Klum, fotograf och miljöaktivist
Jack Ma, Grundare av Alibaba
Larry Page, Grundare av Google
Ricken Patel, Grundare av Avaaz
David de Rothschild, äventyrare och miljöaktivist
Jimmy Wale, Grundare av Wikipedia
Jacob Wallenberg
, Ordförande i Investor
Niklas Zennström
, Grundare av Skype
Mark Zuckerberg, Grundare av Facebook

Syftet från början har varit att "identifiera och främja en framtidsorienterad global agenda, med fokus på frågor i skärningspunkten mellan den offentliga och privata sektorn”.  Offentlig-privata partnerskap är en av hörnstenarna i World Economic Forums filosofi. Det vill säga en sammansmältning mellan statliga och stora företag (även känt som korporativism) i syfte att lösa globala problem på ett mer "effektivt" sätt. Valet av ledare speglar tydligt denna strävan.

Young Global Leaders-gruppen fick till en början i uppdrag att identifiera 2000-talets stora utmaningar. Dessa inkluderade fred, miljö, utbildning, teknik och hälsa – områden som dessa kommande ledare skulle kunna utnyttja politiskt, ekonomiskt och kulturellt under det nya millenniet.

Partners för Global Leaders of Tomorrow (GLT) år 2000 var stora globala företag som Coca Cola Company, Ernst & Young, Volkswagen och BP Amoco. Dessa skulle kunna bidra till agendan genom att "spela en aktiv roll i att utveckla och implementera konceptet för GLT-projektet. Dessa partners kan därför aktivt delta i utvecklingen av GL:s program; representanter för partnerföretagen såväl som deras gäster är inbjudna till GLT:s möten … ”Sedan Global Leaders of Tomorrow förvandlats till Young Global Leaders 2004 har partners som Bill & Melinda Gates Foundation, Google och JPMorganChase (med medarbetare som redan deltagit verksamheten) också blivit sponsorer.

Den yttersta konsekvensen av både det offentlig-privata partnerskapet och dessa målområden är skapandet av ett i stora delar fascistiskt samhällskontrakt där individen har blivit underordnad dessa mäktiga intressen. Ädla mål om att skapa en bättre värld har också kidnappats. Detta är särskilt uppenbart i partnerskapet mellan WEF och FN och genomförandet av globala mål (Agenda 2030) med hjälp av den fjärde industriella revolutionens teknologier.

Det innebär att 1900-talets demokratiska principer och maktfördelning till stor del har undergrävts och ersatts genom en ny global klass som formar vår gemensamma framtid utifrån sina egna intressen. Detta har lett till en de facto privatisering av både nationella regeringar och internationella organisationer, där lobbyister inte längre behöver stanna i lobbyn utan har flyttat in i maktens säte där de formar en politik som direkt påverkar våra liv. 

Vad detta betyder har blivit särskilt uppenbart sedan pandemin deklarerades i mars 2020. Dessutom har ledande multinationella investmentföretag som BlackRock, ledda av World Economic Forums egen Larry Fink, ständigt flyttat fram sina positioner.

Den tyske ekonomen och journalisten Ernst Wolff tror att många av de nationella ledarna från Young Global Leader-programmet har valts ut just utifrån deras vilja att utan att ställa några frågor, genomföra den hårdhänta agendan med nedstängningar under de senaste åren, och att deras förestående misslyckande (redan tydligt bevisat genom ett växande missnöje bland massorna) kommer att användas som en ursäkt för att skapa en ny form av global regering där de gamla nationalstaterna mönstras ut. En ny global digital valuta med Universal Basic Income (UBI) kan sedan gradvis introduceras för att ersätta vårt dömda monetära system.[3] Detta är också delvis min egen slutsats. Den stöds också av Paul Raskins scenarier i The Great Transition Initiative om hur en totalitär "Ny Världsordning" upprättas, som på sikt ska ersättas av en global demokratisk regering (Världsfederation) med en världskonstitution.[4 ]

Covid-19-pandemin har understrukit det katastrofala misslyckandet med en varje land-för-sig-inställning till folkhälsa, och nationella ekonomiska intressen, snarare än globala behov, har fortsätter att dominera diskussionen om en klimatpolitik, som banar väg till klimatkaos.

I Världsparlamentet, delat på tre kammare, kommer Världsfederations-regeringen att ha fyra huvudorgan: ett globalt högsta domstolssystem, ett verkställande organ, ett globalt verkställande organ (World Enforcement System) och en världsombudsman.[5]

 - Glen T. Martin, Den stora övergången kräver att jorden får en konstitution

Visionen är att en fredlig och harmonisk värld i balans skapas genom inrättandet av ett världsförbund med ett världsparlament, världsregering och en världsdomstol. Detta är idéer som länge har cirkulerat i Romklubben och är nära sammankopplade New Age-kretsar. Frågan är hur ett sådant nytt globalt maktsystem skulle undkomma ödet att bli kidnappat av samma intressen som skapade vårt nuvarande korrupta och misslyckade system?  Detta med tanke på de som stödjer projekt som The Great Transition (initierat med startkapital från Steven Rockefeller). Det som händer är snarare en metod att ta oss till deras ultimata lösning i form av ett globalt teknokratiskt kontrollsystem.

Det är dock högst osannolikt att denna plan kommer att lyckas. Medvetenheten sprider sig som en löpeld och elitens panik ökar när deras berättelse faller sönder och människor blir mer och mer immuna mot propagandan. Detta är upphovet till alla inkvisitorer och "faktagranskare" som flitigt maler på narrativet och hjälper till att styra opinionen i "rätt" riktning. De är säkert att lita på eftersom till exempel David Roy Thomson, styrelseordförande för Thomson Reuters Corporation, ingått i Global Leaders of Tomorrow, klass 1993.

Det är nu dags att ta kontroll över våra egna öden och att undvika att hamna i nya fällor.

Jacob Nordangard

Global Research, 23 februari 2022

Författaren tackar den undersökande jounalisten Cory Morningstar för det clip som inspirerat denna blogg-artikel. Följ hennes blogg Wrong Kind of Green.

*

Noter:

 [1] World Economic Forum, GLT Class of 1993.pdf

[2] World Economic Forum, Young Global Leaders Community (searchable list over YGL alumni)

[3] Michael Lord, “Exposed: Klaus Schwab’s School For Covid Dictators, Plan for ‘Great Reset’“, RAIR Foundation, November 10, 2021

[4] Paul Raskin, Journey to Earthland: The Great Transition to Planetary Civilization.pdf, Tellus Institute, Boston, 2016

[5] Glen T. Martin, The Great Transition Requires the Earth Constitution“, Great Transition Initiative, November 2021

All images in this article are from Pharos


Översättning: Lennart Palm

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.