29 mars 2022

Ukrainas fredsförslag


På tisdagen stod Turkiet värd för den senaste omgången av fredssamtal mellan Ryssland och Ukraina. Den ukrainska sidan har kommit med ett skriftligt förslag till ett fredsavtal mellan de två nationerna, sa Rysslands toppförhandlare Vladimir Medinskij till media efter sessionen, som han kallade "saklig".

Förslaget kommer att vidarebefordras till Rysslands president Vladimir Putin för övervägande, sade Medinskij. Här är vad mer som kom fram efter samtalen.

1 kommentar:

 1. Curt Linderholm3 april 2022 kl. 18:04

  Vid genomläsning av artikeln så fastnade jag för påståendet att Ryssland inte kommer att motsätta sig att Ukraina går med i EU en dag.
  Ett medlemskap i Europeiska Unionen, EU, är ett tydligt ställningstagande för Bryssels förhållande till omvärlden vilket i sin tur omöjliggör ett neutralt och alliansfritt förhållande för medlemslandet.
  EU är en politisk union där dagordningen samordnas med USA och ingen annan, där flertalet länder också är medlemmar i eller på andra sätt underordnas NATOs strävanden. NATOs ursprungssträvanden har sin huvudsakliga källa på andra sidan av Atlanten.
  Ett Ukraina som EU-medlem och underställt Bryssel kommer på sikt att bli Washingtons verktyg, precis som de andra medlemsländerna är i varierande utsträckning. Redan idag kan vi ju se hur tjänstvilliga och underdåniga medlems- och kandidatländerna till EU och NATO är, inte minst när det gäller Ryssland.
  Kommer verkligen Ryska Federationens ledning att gå med på det som försiktigt antyds i artikeln rörande Ukraina och EU? Blir intressant att se.
  Curt Linderholm.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.