10 juni 2024

Galningar i Washington vill ha världskrig


Vivek Ramaswamy, som var Trumps rival i kampen om republikanernas presidentkandidatpost, skräder inte orden om Joe Biden och hans krets:

De förbereder ett krig med Ryssland för att framtvinga ett regimskifte och få en västvänliog ledare på plats.

USA:s inblandning i konflikten mellan Moskva och Kiev handlar inte om att ”försvara Ukraina”, utan snarare om ett försök att tvinga fram ett regimskifte i Ryssland, hävdar den tidigare republikanske presidentkandidaten Vivek Ramaswamy.

Ramaswamy varnade för att USA:s president Joe Biden och en ”partipolitiskt obunden krigshetsargrupp” förbereder sig för ett krig med Moskva för att uppnå sitt slutmål.

"Dessa galningar börjar låta som om de vill ha ett fullskaligt anfall mot Ryssland. Det är vansinne", skrev han på X (tidigare Twitter) i  lördags, samtidigt som han delade en intervju han hade gettFox News-värden Laura Ingraham, där de diskuterade USA:s inblandning i konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

Ramaswamy höll med Ingraham om att Vita huset ”gör sig redo för ett krig med Ryssland”, med en ”offensiv satsning i Ryssland för att besegra [Rysslands president] Putin” och störta regeringen, och varnade för att Washington bör vara uppmärksam på konsekvenserna av sina handlingar.

”Victoria Nuland kanske inte finns i byggnaden längre, men det är fortfarande samma anda som genomsyrar utrikesdepartementet och långt utanför det”, sade politikern och syftade på den nyligen pensionerade statssekreteraren för politiska frågor, som var en nyckelperson bakom Ukrainakrisen som startade med Maidan-kuppen för tio år sedan.

Hon har varit en ivrig förespråkare för att stödja Ukraina med militära medel och har uppmanat till att NATO-vapen ska riktas mot ryskt territorium. Han hävdade att regimskifte hela tiden har varit Washingtons huvudfokus och att det är ”anledningen till att de aldrig angav krigsmålet i Ukraina”.

”Det fanns inget krigsmål som har formulerats, delvis för att det gör det möjligt för de människor som drar i trådarna att styra mot regimskifte som det yttersta målet de planerar för”, förklarade Ramaswamy.

”Man måste vara försiktig med vad man önskar sig om man vill få till stånd ett regimskifte i Ryssland”, varnade han och påpekade att USA har ”spelat det här spelet förut” och i allt väsentligt misslyckats. ”Den här vägen slutar inte på en plats som främjar amerikanska intressen”, fortsatte den tidigare republikanske ledarkandidaten och tillade att rätt väg att gå är att säkra en ”rimlig överenskommelse” för att lösa konflikten.

Biden medger att attacker i Ryssland kan dra USA djupare in i Ukrainakonflikten.

I förra veckan gav Washington och flera allierade Kiev tillstånd att använda västlevererade vapensystem för att slå till djupare in på ryskt territorium, vilket Moskva ser som en betydande upptrappning som kan leda till ett ”asymmetriskt” svar.

Medan Biden insisterar på att det är ”osannolikt” att åtgärden kommer att öka västvärldens inblandning i konflikten, har Rysslands president Vladimir Putin varnat för att det kan leda till ”mycket allvarliga problem” och antytt att Moskva till och med skulle kunna leverera ”liknande vapen” till regioner i världen där de kommer att användas mot känsliga anläggningar i dessa västländer.

rt.com 9/6


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.