9 juli 2018

Syrien sköt ned isrealiskt flygplan

Syriens luftvärn sköt på söndagkvällen ned ett israeliskt militärflygplan som attackerade flygbasen Tifor (T-4) i  provinsen Homs, rapporterar det syriska nyhetsorganet  SANA.

Luftvärnet sköt ned ett antal missiler, slog ut ett av de attackerande flygplanen och tvingade de andra att lämna luftrummet, säger rapporten.

Den israeliska militären kommenterar inte informationer om deras "eventuella engagemang" i attacken på flygbasen i Syrien, sa en talesman för IDF.

Israel har tidigare tiotals gånger angripit objekt i Syrien och förklarade det med att moderna vapen riskerat falla i händerna på Israelfientliga element. Det syftar främst på den libanesiska rörelsen Hizbollah, som slåss i regionen på Bashar al Assads sida.

I april attackerade israeliska flygplan den syriska basen "Tifor".  Enligt det ryska försvarsdepartementet avfyrade två F-15-flygplan åtta missiler, varav tre nådde målet och fem sköts ner.

Som svar på attacken på T-4 avfyrades i början av maj flera dussin missiler mot Israels positioner på Golanhöjderna. Och den 10 maj attackerade israeliska flygplan dussintals objekt i Syrien och luftförsvarsbatterier. Israels militären förklarade att det var en reaktion på en nattlig iransk raket mot  Golan.

sana.sy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.