5 juli 2018

Brittiskt flyg bombade Syriens regeringsstyrkor

Storbritannien har investerat en halv miljard dollar i Paveway IV-bomber som skulle sättas in mot IS.
21 juni bombade ett Typhoon-stridsplan från det brittiska flygvapnet RAF syriska regeringsstyrkor i sydöstra Syrien med en 225-kilosbomb.
En syrisk arméofficer dödades och sju andra skadades, enligt lokala rapporter.

Att västligt stridsflyg öppet angriper Syriens regeringsstyrkor visar ännu en gång att de är medbrottslingar till de olika terroristarméer som slitit sönder Syrien. Det visar också hyckleriet i EU-ledningens krokodiltårar för den mänskliga lidandet i Syrien.
Enligt den israeliska dagstidningen Haaretz kom det brittiska anfallet sedan ett brittiskt Herculesplan på väg att flyga in förstärkning till USA-koalitionens styrkor som olagligt befinner sig i Syrien hade skadats och gjort en s k tung landning. Flygplanet, en C-130J Hercules, användes av British SAS (Special Forces) i hemliga uppdrag i Irak och Syrien och v ar värt 44 miljoner pund.

Bomben som släpptes var en Paveway IV bomb på 500 pund. Angreppet kom sedan regeringsstyrkor invecklats i en eldstrid nära en brittisk och amerikansk Special Forces-bas i öknen nära al-Tanf på den jordanska-irakiska gränsen. Basen är omgiven av en fem mils ”stabiliseringszon” som syrisk regeringsmilitär har instruerat USA-koalitionen att hålla sig utanför.

Enligt israeliska Haaretz använde USA-koalitionen basen till att träna en syrisk rebellgrupp kallad Maghawir al-Thowra (MaT) som uppges bestå av desertörer från den syriska regeringsarmén samt ”rester av andra rebellgrupper”, vilket kanske är en omskrivning av f d IS- eller Nusra-soldater.

Det var den 21 juni som ett antal soldater från Maghawir al-Thowra- och rådgivare från USA-koalitionen kom under eld från regeringsstyrkor, vilket senare ledde till det brittiska bombanfallet.

Detta är första gången som den brittiska militären bombade regeringsstyrkor sedan april, då USA-koalitionen utförde ett stort missilangrepp på Syrien som svar på den syriska regeringens påstådda användning av kemiska vapen mot civila i Östra Ghouta, påståenden som senare fullständigt vittrat sönder.

De syriska regeringsstyrkornas enorma framgångar påverkar redan den politiska situationen i Europa, där de ledare och partier som stött terroristsidan tappar mark.

Uppstickarpartiet Alternativ för Tyskland (AfD) fortsätter att arbeta för repatriering av syriska flyktingar och uppmanar nu också formellt den tyska federala regeringen och EU att häva sina ekonomiska sanktioner mot Syrien som bara försvårar ett återställande av freden och gynnar terroristerna.

Kravet kommer sedan dr. Christian Blex och ett antal andra partimedlemmar besökt Syrien för att själva bedöma situationen på marken.
På en partikonferens varnade förbundsdagsmedlemmen dr. Blex för de skadliga effekterna av sanktionerna för tillgången till sjukvård i Syrien.
Sanktionerna riktar sig mot människor som de europeiska staterna påstår sig vilja skydda. Och ett hävande skulle också gynna Tysklands ekonomi, säger Dr. Blex.
AfD-medlemmarna godkände också en resolution den 1 juli som fördömde den aggression som Storbritannien, USA och Frankrike begick mot Syrien tidigare i år som en "kränkning av internationell rätt".

Sunday Times, Haaretz, albawaba, alethonews

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.