20 mars 2021

Biden vill träffa "mördaren" Putin

Biden och Putin möttes 10 mars 2011. Dags igen?

USA-presidenten Joe Bidens administration säger att han är redo att träffa den ryska ledaren Vladimir Putin vid rätt tidpunkt, rapporterar Bloomberg.

Tidigare sa Biden själv att statscheferna "kommer att talas vid någon gång".

Biden svarade den här veckan bekräftande på en mediefråga om han anser att hans ryska motsvarighet är en "mördare".

Han lovade också att Putin skulle "få svara" för inblandning i de amerikanska valen.

Därefter önskade den ryska ledaren honom god hälsa och erbjöd sig att anordna en öppen och offentlig diskussion på fredag ​​eller måndag.

Vita huset reagerade undvikande och noterade att presidenterna redan hade talats vid.

Biden vägrade själv på torsdagen, efter att ha talat i Vita huset, att berätta för reportrar om han gick med på att prata med Putin. 

Efter Bidens uttalande kallade utrikesministeriet Anatolij Antonov, Rysslands ambassadör i USA, till Moskva för ett samråd.

Den diplomatiska avdelningen betonade att de försöker undvika en slutlig försämring av förbindelserna mellan de två staterna. Washington sa att den amerikanska ambassadören skulle stanna kvar i Ryssland.

ria-novosti

2 kommentarer:

  1. Det är väl tvärsom , att Putin träffar en ny marionett för USAs vapenindustri. En vapenindustri vars syfte är export av krigsvapen , eftersom denna krigsindustri är USAs ekonomiska bas. Biden är i klorna på dess vapenfabrikanter. President Biden lär bli samma mördare som tidigare presidenter. Kvantiteten av mördandet är enda skillnaden.

    SvaraRadera
  2. Du menar att TRUMP var en mördare? Har du sovit i 4 år ...

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.