22 mars 2019

Konspirationen mot Brexit

Parlamentsledamoten Chuka Ummuna (labour) leder arbetet.

Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar om en konspiration som är i full gång för att vända det brittiska folkets JA till utträde ur EU till ett NEJ.


Tidigt varje onsdag morgon samlas 15 inflytelserika personer på en plats i centrala London för att smida ränker mot folkomröstningsresultatet. Det är politiker och aktivister, både professionella och föga kända, men deras identiteter hålls hemliga. Det enda som förenar dem är motstånd mot det brittiska folkets önskan att lämna EU.


De sammansvurna är inställda på att driva fram en ny folkröstning och en till - ända tills det brittiska folket lär sig att rösta "rätt".


Ända sedan May förlorade sin majoritet i parlamentet efter en katastrofal chansning på ett tidig val i juni förra året, har det varit klart att hon befinner sig i en svag position för att leda landet genom utträde ur EU.

Den uppgörelse hon förhandlat fram, som bl.a. innebär att britterna ska betala 40 miljarder pund till EU är extremt impopulär, vilket naturligtvis gynnar Brexit-motståndarna.


Nu har Brexit-motståndarna, till vilka naturligtvis hela Londons finansvärld slutit sig, lyckats gillra en fälla för May. Talmannen vägrar att ställa hennes paket till proposition ännu en gång. Eftersom ett utträde utan avtal framställs som jordens undergång blir det naturliga alternativet då att förlänga medlemskapet i EU. Ad infinitum.

Genom att Ummuna och hans rika supportrar organiserar laviner av e-post och hundratals besök hos de parlamentsledamöter som ännu stöder Brexit, hoppas de kunna få majoritet för en ny folkomröstning.

I arsenalen ingår också spridning av ofördelaktiga nyheter om Brexit, särskilt från s k ekonomiska experter. En färsk regeringsläcka sägs visa att Brexit minskar tillväxten med så mycket som fem procentenheter över 15 år med frihandelsavtal och 8 procent utan. Det finns naturligtvis inget stöd för sådana prognoser, det räcker att se hur Norge klarat sig utanför EU.

En av de 10 grupper som ingår i Umunnas koalition, Best for Britain, har accepterat ett bidrag från George Soros på  400 000 pund. Att Soros skulle ha Storbritanniens bästa för ögonen, han som 1992 spekulerade så våldsamt mot det brittiska pundet att britterna måste lämna European Exchange Rate Mechanism det,  låter förstås otroligt. Men det här är uppenbarligen inte så nogräknade politiker som behöver hans pengar. De vet att de gör ett smutsigt hantverk, men huvudsaken är att få det gjort.

Som Bismarck sa: Politik är som korvtillverkning, ingen vill inte veta för mycket om hur det går till.

red

Inside the Secret Plot to Reverse Brexit - Bloomberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.