23 mars 2019

Tysk (s)-minister stöder ännu 1999 års bombkrig

Det utbombade försvarshögkvarteret i Belgrad står ännu som en påminnelse om Nato:s brott
Tysklands utrikesminister Heiko Maas säger i en intervju att Nato-bombningarna av Jugoslavien  1999 var "korrekta". Ministern uttryckte dettas i en intervju med tidningen "Stuttgarter Nachrichten" som refererats av "Die Welt".

"Jag anser fortfarande att det tyska deltagande orsakades av en ansvarsfull strategi", - sa den socialdemokratiske politikern.

Samtidigt anser han att militär ingripande alltid är "sista utväg".

"Då såg vi att det ägde rum massiva kränkningar av de mänskliga rättigheterna, till och med massmord. Jag anser att Nato:s ingripande var korrekt. Jag vill inte veta vad som annars skulle ha hänt om det här inte skedde", - sade ministern.

1999 utlöste den serbiska armén och polisens väpnade konfrontation med de albanska separatisterna från Kosovos befrielsearmé bombningar av Förbundsrepubliken Jugoslavien (vid den tiden bestående av Serbien och Montenegro). Nato saknade stöd av FNs säkerhetsråd, vilket innebär att bombningarna var olagliga och dessutom sannolikt innebär krigsbrott.

I bombningarna som pågick från den 24 mars till den 10 juni 1999 omkom enligt uppskattningar av de serbiska myndigheterna omkring 2 500 människor, inklusive 89 barn. 12 500 personer skadades. De materiella skadorna uppskattas till mellan 30 och 100 miljarder dollar.

De tyska militaristerna har tre gånger under 1900-talet (1914, 1941 och 1999) bombat den serbiska huvudstaden, alla tre gångerna utan att Serbien eller Jugoslavien på minsta sätt förfördelat Tyskland.

Stefan Lindgren

1 kommentar:

  1. En bisarr typ denne Maas, hans minspel sänder kalla kårar. Liksom även socialdemokraternas synpunkter på Venezuela i veckans förbundsdagsdebatt. De lät som CNN på steroider. Venezuela var inte huvudtemat utan Billy Six, journalisten som suttit månader i isolerad cell i Venezuela och som den tyska ambassaden vägrat hjälpa att komma ur sitt dilemma. När Six frisläpptes för en vecka sedan, gissa vad folk skrev i kommentarsspalterna: "Danke Herr Lavrov!" Sergej Lavrov hade ingripit och det dröjde bara ett par dagar så var Six fri. "Min fiende var inte Maduro utan den tyska regeringen," sade Six.
    Allting betraktas genom ideologiska glasögon och ideologin som färgat dem är fylld av hat och brist på självinsikt. Synen på kriser hos socialdemokraterna är krigsivrarnas syn, och alla faktaargument sveps undan, det må gälla Jugoslavien, Venezuela eller Mellanöstern.
    Varför Billy Six hamnat i onåd kan bero på hans kritik av den kaotiska invandringen eller kanske rentav hans kritiska reportage om MH 17 -nedskjutningen. Tyskland är som det norska kryssningsfartyget i sjönöd, motorerna har stannat och stormen driver det mot klipporna.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.