28 juni 2018

31 % tror det blir inbördeskrig i USA

31% av tillfrågade amerikaner tror att det blir inbördeskrig i USA inom de närmaste fem åren, skriver Ramussen Report.De flesta tror att våldet ska komma från motståndare till presidentens politik, precis som det gjorde under Barack Obamas andra år som president.

Trettioen procent (31%) tror att  USA kommer att få uppleva ett andra inbördeskrig någon gång under de kommande fem åren, och 11% finner det mycket troligt.

59% anser dock ett nytt inbördeskrig osannolikt, varav 29% finner det helt osannolikt.

 
Demokrater (37%) fruktar inbördeskrig mer än republikaner (32%) och väljare som inte är anslutna till någon större parti (26%).
Totalt 59% av väljarna är oroade över att de som motsätter sig president Trumps politik kommer att tillgripa våld, och 33% är mycket bekymrade. Motsvarande siffror var 53% respektive 28% under  Obamas andra år vid makten.
53%  är oroade över att de som kritiserar medias bevakning av Trump kommer att tillgripa våld. 42% är inte oroade över våld från media-motståndare.Ramussen Reports har intervjuat 1 000 sannolika väljare  21-24 juni 2018.
Strax före Trumps installation ansåg hälften (50%) av väljarna att USA var en mer kluven nation efter Obama-presidentens åtta år. Sedan Trumps val anser 55% av väljarna att USA är mer kluvet.44% av USA:s svarta tror att ett andra inbördeskrig är sannolikt under de kommande fem åren, en uppfattning som delas av 28% av de vita och 36% av andra minoriteter än afrikan-amerikaner. Vita är också mindre oroade för politiskt våld än de andra är.42% av alla väljarna säger att landet är på väg i rätt riktning. Den siffran låg på 25-30 procent  de flesta veckorna under Obamas sista år vid makten.40% anser att USA skulle ha varit bättre idag om Hillary Clinton hade blivit vald till president 2016.Vänligen anmäl dig till Rasmussen Reports dagliga e-postuppdatering (det är gratis) eller följ oss på Twitter eller Facebook. Låt oss hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna från den offentliga opinionen.http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/general_politics/june_2018/31_think_u_s_civil_war_likely_soon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.