26 juni 2018

Dödsdomen mot Julian Assange

FN:s kommission för de mänskliga rättigheterna - maktlös mot västvärldens myglande politiker och statsjurister.
Idag hörs inga protester mot att Julian Assange nu på sjunde året sitter instängd på Ecuadors ambassad i London och sedan en tid tillbaka berövats möjligheten att träffa släkt, vänner och läkare och att använda Internet.

De liberala samvetena har slocknat. En russofobisk agenda har tagit över och i Kalla kriget 2.0 är medkänsla med visselblåsare - därtill en som grundlöst utmålats som rysk mullvad - det sista väst behöver.

I USA har en Grand Jury sammankallats och förbereder ett förräderiåtal som kan leda till en dödsdom - trots att Assange är australisk medborgare och inte på några villkor kan ha gjort sig skyldig till förräderi mot USA.

Det enda liknande fall vi känner i historien - den ungerske kardinalen Mindzentys 15-åriga vistelse på USA:s ambassad i Budapest 1956-71 - beskrevs på sin tid som en fruktansvärd sovjetisk förbrytelse mot mänskliga rättigheter.

När Nixon sparkade ut Mindszenty visade det sig dock att ingen i Ungern krökte ett hår på hans huvud.

Idag gör USA/Storbritannien exakt vad den stora busen Sovjet gjorde och det föranleder inte ens ett höjt ögonbryn på de fina liberala herrarna Wolodarski & Co.

Pliktkännande journalister borde istället med lupp granska hur Sverige spelat under täcket med Storbritannien och USA.

Visst är det väl intressant att överåklagare Marianne Ny efter att ha haft kniven på Assanges strupe i sex år beslutar att ta bort den och lägga ner åtalet (så länge Assange oåtkomlig) just i maj 2017. Varför?

I februari 2017 vann Lenín Moreno valet i Ecuador sedan den radikale Correa avgått och i maj, en vecka efter Marianne Nys beslut tillträder han formellt. Det är efter ett möte med befälhavaren för USA:s Södra Kommandot general Joseph Di Salvo som Moreno beslutar att skärpa isoleringen av Assange. Assange är nu ett problem som Moreno har ”ärvt” och ska försöka bli kvitt.

Moreno tog över kniven från Marianne Ny.

Det syns ytterst osannolikt idag att Assange någonsin kommer att kunna åtnjuta någon ecuadoriansk asyl. I samma stund han skulle sätta sin fot på gatan skulle han gripas av brittisk polis och utlämnas till USA.

Behandlingen av Assange har fördömts av FN:S kommission för de mänskliga rättigheterna, ett beslut som förlöjligats och hånats i liberala media. Sedan USA lämnat rådet passade DN:s Sofia Nerbrand på att kasta in ytterligare en skvätt bensin över de nedbrända samvetena.

Trump, som gjorde bruk av Wikelaks material mot rivalen Clinton i valrörelsen, har lagt ned en rad åtal mot kompisar och närstående, och till och med upphävt en dom för värnpliktsvägran mot den  döde Muhammed Ali, medan Assange inte ens fått ett tack för att ha avslöjat Clintons smutsiga byk.

Med tanke på Julian Assanges sköra hälsa är det ingen överdrift att påstå att det nuvarande dödläget är liktydigt med en dödsdom. Antingen i armarna på amerikansk ”rättvisa” eller i form av ett borttynande på Ecuadors ambassad. Assange fyller 47 den 3 juli och det är ett väl känt faktum att isolering ökar dödstalen med minst en tredjedel.


Om han dör utan att få andas frihet igen kommer den svenska regeringen, åklagarmyndigheten och ledande svenska massmedia att stå högt på listan över de skyldiga. Och de hjärtlösa hycklarna Stefan Löfven och Margot Wallström kommer att få dela cell i helvetet!

Stefan Lindgren

Julian Assange c/o Ecuadorian Embassy in London, United Kingdom
Flat 3b, 3 Hans Crescent
London SW1X OLS

2 kommentarer:

Underteckna med ditt namn.