18 juni 2018

USA - eller Israel - dödar fyrtio soldater i Syrien

USA-koalitionen eller USA:s allierade Israel dödade idag minst 40 soldater på regeringssidan i Syrien.
BEIRUT, LEBANON (3:00 PM) - En syrisk militärkälla i Damaskus informerade Al-Masdar News i eftermiddag om att minst 40  soldater från den syriska arabiska armén och irakiska paramilitära styrkorna dödats i amerikansk attack på arméns positioner utanför staden Albukamal i sydöstra Syrien.

USA skyller på Israel.

Den syriska militärkällan sa att majoriteten av de döda var soldater ur syriska arabiska armén som satts in på  Al-Harri-fronten för att skydda mot eventuella islamistiska anfall.Den syriska militären anser att attacken utfördes av den amerikanska koalitionen på grund av att flygplanet kom ifrån i östra Syrien.
Pentagon har förnekat delaktighet i attacken.
 

Detta är andra gången på tre veckor som den syriska armén har anklagat den amerikanska koalitionen att bomba sina trupper i sydöstra Syrien.

Den syriska armén har inte svarat på attacken och kommer sannolikt inte att attackera de amerikanska styrkorna i regionen, eftersom detta bara skulle eskalera situationen och leda till våldsam konfrontation.

Vidare är det inte nödvändigtvis klart att amerikanska koalitionen utförde attacken, en del prostatliga aktivister har anklagat det israeliska flygvapnet för att ha utfört flyganfall.

Albukamal ligger långt ifrån den israeliska gränsen, men skulle kunna vara ett mål för Israel på grund av den stora närvaron av iranstöda styrrkor nära den irakisk-syriska gränsen.

Israel har också aldrig angripit den syriska militären så långt ifrån sin gräns, så om det var Israel som låg bakom detta var det första gången de bombade i guvernementet Deir Ez-Zor 


Al Masdar News

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.