17 feb. 2017

Trump har förlorat kriget mot byråkratin

Paul Craig Roberts, tidigare biträdande finansminister under Ronald Reagan, skriver i en krönika att Trump som president redan är död, besegrad av byråkratin.

- Har Donald Trump överskattat sin presidentmakt? Svaret är ja.

- Är Steve Bannon, Trumps chefsrådgivare, politiskt oerfaren? Svaret är ja.
Slutsatsen av svaren på dessa två frågor är att Trump tagit sig vatten över huvudet och kommer att betala ett stort pris, skriver Roberts och fortsätter:

Hur stor kommer priset att vara?

New York Times rapporterar att amerikanska "underrättelsetjänster ... försökt ta reda på om Trump drev sin kampanj i maskopi med ryssarna som genom att hacka datorer och andra insatser påverkade valet."

Tidigare har NSA-spionen (National Security Agency) John Schindler twittrat att en högt uppsatt underrättelsekollega sänt honom ett e-postmeddelande om att den djupa staten förklarat kärnvapenkrig mot Trump och att "han kommer att dö i fängelse."

Det är möjligt att så kommer att bli fallet.

I slutet av andra världskriget beslutade militär- och säkerhetskomplexet att flödet av vinster och makt från krig och hot om krig var alltför stort för att tillåtas i fred. Detta komplex manipulerade en svag och oerfaren president Truman till ett omotiverat kallt krig med Sovjetunionen. Lögnen skapades, och accepterad av godtrogna amerikanska folket, att den internationella kommunismen avsåg att erövra världen. Denna lögn var genomskinlig, eftersom Stalin hade rensas ut och mördat Trotskij och alla kommunister som trodde på världsrevolutionen. "Socialism i ett land", förklarade Stalin.

Akademiska experter, måna om att hålla sig kvar på smörsidan, anslöt sig och bidrog till bedrägeriet. 1961 stod den övergripande styrkan i  militär- och säkerhetskomplexet klar för president Eisenhower, ett femstjärnig general som ansvarat för USA:s invasion av det tyskockuperade Västeuropa under andra världskriget. Det privata militär- och säkerhetskomplexet (Eisenhower kallade det för det militär-industriella komplexet) störde Ike så mycket att han i sitt sista tal till det amerikanska folket sade att vi måste gardera oss mot ett undergrävande av demokrati:

"Vi måste vara på vår vakt mot ett opåkallat stort inflytande, sökt eller osökt, för det militär-industriella komplexet. Risken föreligger och kvarstår då för en katastrofal ökning av makt i fel händer."

Eisenhowers varning var rakt på sak. Men han förlitade sig på "en alert och kunnig befolkning", som USA inte har. Den amerikanska befolkningen är i stort sett likgiltig, och är på väg, över hela det ideologiska spektrumet från vänster till höger, mot självförstörelse.

Press och etermedia tjänar som propagandister för det styrande militär- och säkerhetskomplexet och Wall Streets elit och ser till att amerikaner bara får falsk och manipulerad information. Varje hushåll och person som sätter på TV eller läser en tidning är dömd att leva i en falsk verklighet som tjänar det lilla fåtal som ingår i det styrande etablissemanget.

Trump utmanade detta etablissemang utan att inse att det är mer kraftfullt än presidenten i USA.

Under Obamas andra period demoniserades Ryssland och dess president av militär- och säkerhetskomplexet och neokonservativa med hjälp av presstituerade media. Demonisering har underlättat möjligheten för stora media såsom New York Times, Washington Post, CNN, MSNBC med flera, att stämplar alla kontakter med Ryssland och artiklar som ifrågasätter de orkestrerade spänningarna mellan USA och Ryssland som misstänka, ja rentav förräderi. Trump och hans rådgivare var för oerfarna att inse att följden av Flynns avskedande var att bekräfta denna påhittade sammankoppling av Trumps administration med rysk underrättelsetjänst.

Nu ställer vi har mediahoror och -hallickar samma frågor som användes för att svärta ned president Nixon och framtvinga hans avgång: "Vad visste presidenten vet och när visste han det?"

Vad vi bevittnar är en kampanj av den djupa staten för att med hjälp av sina media ställa Trump inför riksrätt. De är så säkra på sin framgång att de offentligt förklarar att de skulle föredra en kupp framför demokratin. Den sionistiske neokonservative krigshetsaren Bill Kristol har uttryckt sin preferens för en kupp av djupa staten över den demokratiskt valde presidenten Trump.

"Nu när Trump har befläckats av kopplingar till den ryska underrättelsetjänsten", skriver nyhetsbyrån  Bloomberg, har de idiotiska republikanerna "anslutit sig till kraven från demokraterna på  en djupare undersökning av kontakterna mellan president Donald Trump team och ryska underrättelseagenter" (15 februari).

Den mest uppenbara slutsatsen är att Trump är politiskt död. Det amerikanska folkets försök att ta tillbaka kontrollen via Trump har besegrats av den djupa staten. Chris Hedges argument att revolution är det enda sättet att amerikaner kan återta sitt land fortsätter att vinna trovärdighet. De ord som dömde Trump var de han själv uttalade innan han ännu fått ihop sin armé:

"Det finns ingenting det politiska etablissemanget inte kommer att göra, och ingen lögn de inte kommer att använda för att hålla fast vid sin prestige och sin makt på din bekostnad. Washingtons etablissemang och de ekonomiska och mediebolag som finansierar det, har bara ett syfte: att skydda och berika sig. Detta är en korsväg i vår civilisations historia som kommer att avgöra huruvida vi folket ska återta kontrollen över vår regering. Det politiska etablissemanget som försöker allt för att stoppa oss, är samma grupp som ansvarar för våra katastrofala handelsavtal, massiv illegal invandring, och den ekonomiska och utrikespolitik som fått landet att förblöda.

Det politiska etablissemanget har lett förstörelsen av våra fabriker och våra jobb, eftersom de flyr till Mexiko, Kina och andra länder runt om i världen. Det är en global maktstruktur som är ansvarig för de ekonomiska beslut som har berövat vår arbetarklass, plundrat vårt land på sin rikedom, och lagt  dessa pengar i fickorna på ett fåtal stora företag och politiska makthavare."
Dr Paul Craig Roberts var biträdande finansministern under Reagan, senare biträdande redaktör för Wall Street Journal, kolumnist på Business Week, Scripps Howard News Service och Creators Syndicate. Se mer på: http://www.informationclearinghouse.info/46465.htm#sthash.jIEbK6t8.dpuf

2 kommentarer:

  1. President Trump höll presskonferens igår där han under 75 minuter utdelade den ena rallarsvingen efter den andra mot medierna. Det är möjligt att han övermannas, men han faller med stövlarna på. Det anmärkningsvärda var bl.a. det han sade om mediernas roll i att sabotera Rysslandsrelationerna. Trump kan vara svagt informerad i detaljfrågor men han är inte dum. Han har mycket klart uppfattat hur neocons, demokraterna och medierna tillsammans försöker sabotera alla försök till förbättrade relationer.
    Trumps presskonferens var ingenting mindre än historisk: ingen president har sagt pressen rakt upp i synen att de är korrumperade lögnare, Kennedy kanske kommer närmast i detta hänseende men han gjorde det inte lika öppet.
    Än finns det hopp, först måste Trump få kontroll över underrättelseapparaterna och Pentagon innan han kan gå vidare, segern är inte given, ej heller nederlaget.

    SvaraRadera
  2. Thierry Meyssan låter fortsatt optimistisk baserat på vilka Trump har i regeringen, entreprenörer med personlig bekantskap med både Rysslands och Kinas ledare. Boeing har intresse av bra relationer med Iran.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.