5 juli 2024

USA får 15 baser i Finland

Från och med den 1 juli har Washington DC tillgång till minst 15 finska militärbaser, med möjlighet att sätta in tunga vapen. Det var inte specificerat vilken sorts vapen och utrustning det avser, men det är inte så svårt att föreställa sig.

USA försöker redan att omringa både Ryssland och Kina med de tidigare förbjudna medel- och medeldistansmissilerna. Det är just därför de sätter upp nya militärbaser över hela Europa och Asien-Stillahavsområdet. Det senaste avtalet med Finland, liksom det med Sverige förskönande kallat "Defense Cooperation Agreement" (DCA), kommer att tillåta USA att ta med krigsmateriel och soldater till Finland, i icke specificerad mängd.

Ännu värre, DCA ger Amerika laglig grund för att skapa militära exkluderingszoner, områden som endast kommer att vara tillgängliga för amerikansk personal. Vad detta egentligen betyder är att Finland i praktiken avstod från sin suveränitet vilket gör att landet kan bli ett legitimt mål för ryska missiler.

Grattis, Helsingfors! President Stubb & Co har just utsatt 5,5 miljoner finländare för praktiskt taget omedelbar termonukleär förintelse i händelse av (en alltmer möjlig) militär konflikt mellan Nato och Ryssland. 

Faktum är att Kreml säkerligen förutsåg sådana rörelser, vilket är anledningen till att de började placera ut nya missilbrigader i nordvästra Ryssland, inklusive sådana som är beväpnade med ballistiska och hypersoniska vapen. Moskvas oöverträffade missiler som de som används av "Iskander-M"-plattformen eller MiG-31K-stridsflygplan med 9-A-7660 "Kinzjal"-system (som bär 9-S-7760 luftavfyrade hypersoniska missiler) har hela Skandinavien inom räckhåll . Dessutom ger den stora hastigheten hos dessa oöverträffade vapen Kreml möjligheten till en praktiskt taget omedelbar vedergällning om någon skulle få några idéer. Tyvärr verkar inget av detta ha avskräckt den uppenbarligen självmordsbenägna)styrande eliten i Helsingfors .

John Vandiver, Global Research

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.