3 juli 2024

Gör brittiska valet skillnad?

Mediamogulen Rupert Murdochs tabloid The Sun stöder öppet Labour i valet, medan
The Mail kämpar för de konservativa.

Labour kommer utan tvekan att vinna det brittiska valet i morgon, enligt YouGovs opinionsmätning. De kommer att vinna stort . Men den förändring som Keir Starmer erbjuder britterna är en kosmetisk förändring av samma slag som Barack Obama genomförde i USA.


Labour kommer att fortsätta krigspolitiken i Ukraina. Brexit ligger fast och Tories skrämselpropaganda att Labour kommer att chockhöja skatterna för de rika kommer att implodera.

En intervjuundersökning med 34 558 personer visar att det är "99 procent säkert" att Labour kommer att vinna en jordskredsseger.

Undersökningen säger att Labour kommer att ta 39 % av rösterna när britterna går till valurnorna på torsdag, före Tories på 22 %, Reform UK på 15 %, Liberaldemokraterna på 12 % och Miljöpartiet på 7 %.

Baserat på dessa röstandelar fann YouGov att Labour skulle vinna 431 platser i parlamentet, Tories 102, Lib Dem 72, Miljöpartiet 2, Reform UK 3, medan Scottish National Party kunde vinna 18 platser och Plaid Cymru tre.

Men enligt en annan mätning som refereras av socialistiska Morningstar skulle Labour kunna få över 484 platser – 66 fler än vid jordskredssegern under Tony Blairs ledning för 27 års sedan.

Tories skulle kunna rasa till  64 platser - det värsta resultatet sedan partiets grundande 1834. Det är inte ens säkert att partiledaren Rishi Sunak kommer in. I så fall blir han den förste premiärminister som åker ut ur parlamentet.

The Sun stämplar partiet som "utmattat" och meddelar att det stöder Labor för första gången sedan 2005.

Nigel Farages parti avfärdas som ett "enmansband", trots mycket starka siffror för ett par veckor sedan..

Förra veckans filmade Channel 4 en Reform-anhängare som tyckte att asylsökande som anländer på små båtar skulle skjutas.

red


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.