31 mars 2020

Krav på världsregering i pandemins spår

Så kom katten ut ur säcken: Gordon Brown vill ha världsregering - för virusens skull.

Tidigare (2007-10) brittiske labourledaren och premiärministern Gordon Brown anser att coronakrisen visar att "en tillfällig form av världsregering"  måste inrättas.
Tidningen Guardian skriver:

"Gordon Brown har uppmanat världens ledare att skapa en tillfällig form av global regering för att hantera de medicinska och ekonomiska tvillingkriserna orsakade av Covid-19-pandemin. Den före detta Labour-premiärministern, som stod i centrum för internationella ansträngningar för att hantera effekterna av bankkraschen 2008, sa att det fanns ett behov av en aktionsgrupp med världens ledare, hälsoexperter och ledarna för internationella organisationer som bör få fungera som ett verkställande organ för att samordna ett svar på pandemin. Ett möte med G20-gruppen för utvecklade länder och utvecklingsländer, under ledning av Saudiarabien, hölls på telelänk i torsdags, men Brown sa att det hellre borde haft med FN:s säkerhetsråd."

Även under finanskrisen var Gordon Brown inne på idén att skapa "en ny världsordning",  men så långt vi kan se var det här första gången detta offentligt kallats för en "världsregering".

Gordon Brown är kampanjchef för FN:s så kallade "hållbarhetsmål" och Agenda 2030. I FN arbetar han för det World Economic Forum kallar ett "offentlig-privat partnerskap", som till stor del handlar om att säkerställa att offentlig utbildning skall underkastas multinationella företags kontroll. Se hans artikel 2017 på WEF:s webbplats. Brown har varit central för att bygga Global Business Coalition For Education. Denna allians inkluderar Accenture, Grupo Carso, Chevron Corporation, Dangote Industries, Discovery Communications, Inc., Econet Wireless Group, GUCCI, Hess Corporation, Intel Corporation, Lenovo Group Limited, McKinsey & Co, Inc., Pearson plc, Reed Smith LLP, Tata Sons Limited och Western Union.

Detta system och Gordon Browns idéer är helt i linje med tankar och initiativ från World Economic Forum:s Global Redesign Initiative:

Läs: Global Redesign Initiative - kommer att skriva om de dagens världsordning.

Brown betraktas som en central förespråkare för så kallad "global governance"  och för honom och hans likar är varje kris, oavsett om det är finanskrisen, klimatet eller nu coronakrisen, ett argument för att skapa ett överstatligt styrelsesystem, men denna gång släpper han för första gången ut katten ur säcken och kallar systemet "en världsregering".

Källa: https://steigan.no/tag/gordon-brown/

4 kommentarer:

 1. det var i säck innan det kom i påse

  SvaraRadera
 2. Hur ser Englands recept ut för att återta sina tidigare förlorade kolonier såsom Indien, Kina med Hong Kong, Burma, Australien, Egypten, Sydafrika, Gambia, Sierra leone, Guldkusten, de 13 staterna i USA, Canada och några till?

  Ett pennalistisk recept där alla är välkommen men på vissa premisser; några ska böja knä inför och lyda de andra, överhögheten.

  Andra bjuds in till att sitta kring bordet för överhögheten men också på premissen att stödja makten i att andra ska knäböja.


  Ett sätt kan vara att sätta sig i en Gudalik position genom att göra anspråk på ensamrätt för "rätt värderingar" såsom demokrati. Alla andra har fel värderingar och kan därmed inte göra anspråk på värderingar såsom "demokrati".

  Receptet behöver kunna hantera även dem som är stora och självständiga. De bjuds helt enkelt in till "smörgåsbordet" av "rätt värderingar" och får delvis bestämmanderätt över de andra som inte är bjudna.

  Som USA bjöd in andra länder till överhöghetens "smörgåsbord" i Afghanistan och plötsligt säger våra politiker att det inte alls är ockupationsmakt utan "internationell anti-terrorism". Vi vet alla idag att det var ockupation.

  EU - Total panik bland Englands överhöghet när folket helt plötsligt säger att deras definition av demokrati är inte densamma som att sitta vid smörgåsbordet och förtrycka de mindre länderna. Mer än två år tog det för överhögheten att omdispositionera makten.

  Till slut lämnade England EU som nu försöker istället att förankra smörgåsbordet genom FN och Agenda 2030. Och varför inte? USA kan aldrig officiellt gå med i EU och inte heller Canada och Australien.

  Det är känt att under Obamas år och Ukraina-krisen så styrde EU:s politik mer av USAs intressen än Europas.

  Och inprägling av rättfärdigande till folket att förtrycka andra är redan klart. Ryssland, Kina, Indien, Östeuropa, Mellanöstern, Sydamerika och Afrika är alla regioner där inget land kan demokrati (med undantag av Israel) och därför ska stormakterna ha rätt till att behandla sina forna kolonier som odemokratiska institut tills dess att de böjer sitt knä.

  Världsherraväldet
  https://en.wikipedia.org/wiki/British_Empire#/media/File:The_British_Empire.png

  Helst inför sina forna "världsherrar".

  Hälsningar Alexander

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen finns det skäl att hävda att Britternas imperium finns kvar då den brittiska monarkin i teknisk mening äger ca 18% av världens landyta, större än dåvarande Sovjetunionen och dessa landområden lär inbringa avkastning direkt in i britternas statskassa förutom 15% som går till Elisabet.
   Och Indien ingår i samväldet.
   Och Rhodesstipendiaterna och fabianerna utövar inflytande i britternas intresse i många andra länder, så att Nordamerikas inklusive Usas regeringars riktlinjer in och utrikespoltiskt har präglats av vad britternas intelligentia tänkt ut.
   Temat oamerikansk verksamhet under 50-talet handlade inte primärt om någon konflikt med Sovjet utan om en konflikt mellan mindre sofistikerade amerikaner och deras anglofilt orienterade och mer sofistikerade landsmän som indoktrinerats i Oxford etc.
   Rhodessällskapets mål som dom också uppnådde var att bemäktiga sig kontrollen över alla samhällsfunktioner som har betydelse för opinionsbildningen och att genom en centralbankskartell kunna styra världen över huvudet på alla nationer som har illusionen av nationell demokrati.

   Radera
 3. Intressant, du kan historian bra. Som bibelläsare vet jag, att tiden snart är inne för ett världsherravälde och det står i den Heliga Skriften redan sedan 2000-3000 år tillbaka. För bibelläsare är denna tid ständigt randad med aha-upplevelser.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.