29 mars 2020

WHO finansieras av Bill Gates

En bild från Bill Gates coronaövning i New York 18 oktober 2019.
I samband med coronakrisen bör det åter nämnas att Världshälsoorganisationen WHO finansieras av den amerikanska miljardären Bill Gates. Det är ingen hemlighet.

Idag kommer bara 20 procent av WHO:s medel från planerade statliga anslag som räknas fram efter varje medlemslands befolkning och rikedom. 80 procent kommer från frivilliga bidrag. Via Gates kan  läkemedelsindustrin påverka WHO:s beslut och åtgärder.

I oktober 2019 genomförde miljardären en övning mot en tänkt coronapandemi, som bara ett halvår senare råkade inträffa.
Världshälsoorganisationen (WHO) är FN:s samordnande myndighet för internationell folkhälsa. Det är en specialiserad byrå för FN med säte i Genève.


IT-miljardären Bill Gates är den störste enskilde bidragsgivaren och haer som sådan inflytande på organisationen. I oktober 2019 hölls Bill & Melinda Gates' Foundation en "coronaövning" med  Johns Hopkins University och ett antal andra aktörer, dock inrte WHO.

I juli 2018 uppmärksammade statliga tyska radiostationen Deutschlandfunk WHO:s beroende i en artyikel med rubriken: ”Världshälsoorganisationens oberoende i fara. Vad som är hälsosamt bestäms av Bill Gates”:

”Världshälsoorganisationen (WHO) får nu 80 procent av sin budget från öronmärkta donationer. Därmed utövar givarna stort inflytande - och tar ofta med sig sina egna ekonomiska intressen. (...)

Om Bill Gates säger imorgon: Jag är inte längre intresserad av hälsa, jag investerar alla mina pengar i utbildningsfrågor, till exempel skulle det vara slutet för WHO", säger den indiska läkaren och hälsoaktivisten Amit Sengupta från New Delhi.

Han skulle kunna göra det. Och ingen skulle kunna stoppa honom."

”Det är en attack på FN:s system som helhet", fortsatte Sengupta. "Detta system, som drivs av medlemsstaterna för att förbättra regeringens insatser över hela världen, ska ersättas av ett system där privata stiftelser och företag spelar en viktig roll. Den tvivelaktiga utvecklingen av WHO under de senaste åren och frysningen av medlemsavgifter som verkställs av USA är bara ett exempel."

Alldeles nyss föreslog Trump för övrigt att skära ned bidragen till WHO med fyra miljarder dollar.

Enligt sin skattedeklaration för 2015 innehade Gates & Melinda Foundation för 500 miljoner Coca-Cola-aktier och en miljard dollar i världens största stormarknadsföretag Walmart. Där finns också investeringar i matgrupperna PepsiCo, Unilever, Kraft-Heinz, Mondelez och Tyson Foods; hos alkoholbolagen Anheuser-Busch och Pernod; hos läkemedelsföretagen GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Sanofi, Gilead och Pfizer.

Gates Foundation äger också nästan 12 miljarder dollar i investeraren Warren Buffetts Berkshire Hathaway Trust. Stiftelsen äger i sin tur 17 miljarder dollar i Coca-Cola-aktier och 29 miljarder dollar i Kraft Heinz-aktier.

Via Gates stiftelse kan representanter för alla dessa företag på ett inflytande på WHO;:s många kommittéer.

2009, när farorna i samband med svininfluensan skulle bedömas, visade det sig "... att ett litet organ inom WHO hade deklarerat denna globala nödsituation och i bakgrunden hade industrierna, så att säga, producerat sina vacciner som de då kunde sälja."

När WHO drev upp en rädsla tvingades regeringarna svara på denna rädsla genom att bygga upp lager av relevanta läkemedel.

En simulering/övning av en coronapandemi hölls i New York den 18 oktober 2019. Den organiserades av Johns Hopkins Center for Health Security i samarbete med World Economic Forum och Bill and Melinda Gates Foundation.

Scenariot kallades "Event 201".

”Event 201 simulerar utbrottet av en ny typ av zoonotisk coronavirus som överförs från fladdermus till grisar och som i slutändan effektivt kan överföras från person till person och leder till en allvarlig pandemi. Patogenen och sjukdomen som den orsakar är till stor del baserad på SARS, men den är lättare att sprida i samhället av människor med lindriga symtom. ”

I övningen deltog institutioner som Världsbanken, Central Intelligence Agency (CIA) och läkemedelsindustrin men även generaldirektören för det kinesiska centret för sjukdomskontroll och förebyggande (China CDC).

Se hela deltagarlistan och artikeln i original: http://blauerbote.com/2020/03/27/die-who-wird-von-bill-gates-finanziert/

1 kommentar:

  1. Jon Rapoport skriver "Dr. Anthony Fauci, the US front man for managing the “pandemic,” has just written an article that ought to be titled: I WAS WRONG AND THIS IS MY CONFESSION."
    Jon skriver sätt igång ekonomin igen gå tillbaka till arbetet
    https://blog.nomorefakenews.com/2020/03/29/turn-the-economy-back-on-even-fauci-is-confessing/

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.