6 okt. 2020

Tysk politiker misstror Navalnyj


Den tyske politikern Gunnar Lindeman (AfD) ställer sig skeptisk till den tyska regeringens försök att övertyga allmänheten om att den ryske bloggaren Navalnyj förgiftats på order av Putin.

Medan de stora medierna och västregeringarna redan har bundit sig för teorin att Navalnyj förgiftas på order av Kreml, uttrycker fler och fler internationella experter och politiker stora tvivel om denna version av händelserna.

Navalnyj transporterades från Ryssland till Berlin för medicinsk behandling den 22 augusti med symtom på förgiftning. Sedan dess har han behandlats på universitetssjukhuset Charité och nyligen skrivits ut.

Som ryska Novitjokexperter konstaterar överensstämmer sjukdomsmönstrets inte alls med förgiftning med det synnerligen potenta nervgiftet.

Men den tyska regeringen har sagt att Kreml-kritikern "utan tvekan" förgiftades med ett kemiskt nervmedel ur "Novitjok-gruppen". Kansler Angela Merkel fördömde starkt ”mordförsöket med gift” och meddelade att en ”lämplig” reaktion nu skulle beslutas tillsammans med EU-partners och Nato. 

Den tyska regionala parlamentarikern Gunnar Lindeman från Berlin-avdelningen för det EU-skeptiska partiet AfD ser "ingen stor skillnad mellan den medicinska scenen i Ryssland och Tyskland". Medicinen i Ryssland är ”lika bra som i Tyskland”, säger Lindeman.

Ett faktum är att Charité-läkarna bara fortsatt den behandling som Navalnyj fick i Omsk.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov påpekade igår att det inte är Charitéläkarna som säger sig på påträffat Novitjok. Det är den tyska regeringens laboratorium!

Dess testresultat - liksom testresultaten vid liknande labb Frankrike och Sverige - har hemligstämplats. Typiskt är att den tyska regeringen anlitade tre labb innan OPCW (Organisationen för förbud av kemiska vapen) kontaktades. Hade proverna gått till OPCW fanns en liten risk att de kunnat undersökas av ett labb som verkligen är oberoende av västliga underrättelsetjänster.

OPCW har inte lika fria händer att ljuga om uppdiktade anklagelser om kemiska stridsmedel som de västliga regeringarna och deras lojala media. OPCW har just beslutat att skicka ett team till Ryssland för att på plats undersöka anklagelserna.

Men utsikterna för en objektiv brottsundersökning är redan ovissa. Viktigt bevismaterial har det mixtrats med. En kontaminerad flaska har förts ut ur Ryssland i strid mot kemvapenlagarna. Och personen som gjorde det, Marija Pevtjich har inte ens förhörts av tysk polis utan kunnat återvända till sina uppdragsgivare i Storbritannien. Tyska brottsutredare har överhuvudtaget inte varit inkopplade på ärendet som uteslutande handlagts av regeringen.

Gunnar Lindeman kallar anklagelserna mot Kreml för "propaganda mot den ryska regeringen"

- Och jag tror att det inte är bra för Tyskland, för det är inte bra för rysk-tyska relationer. Vi vill ha goda relationer med Ryssland, göra affärer, köpa råvaror, till exempel gas. Därför det är så viktigt för oss.

För Lindeman är ”Navalny bara en USA-marionett, som finansieras  av Soros-stiftelsen och Clinton-stiftelsen, som betalade för hans studier. Det är inte bra att skydda sådana människor. Hela situationen är bara ett politiskt nummer, det är propaganda mot ryska folket ”.

Hela Navalnyjs vistelse och behandling i Tyskland betalas av anonyma privatpersoner.

https://freewestmedia.com/2020/09/12/doubts-about-the-official-navalny-narrative/

1 kommentar:

  1. Navalny har bättrat på sin historia, eftersom frågetecken uppkommit. Novichoken lär ha funnits på en yta i hotellrummet, oklart vilken. Denna "precisering" var av nöden för att förklara varför ingen annan insjuknat efter vidröring av vattenflaskan. Och nu vill stackarn tillbaka till Putin utan att fatta att denne kommer att fördubbla dosen nästa gång. Märkligt. Under tiden har hotellet fortsatt som om ingenting hänt. "Ytorna" har dammtorkats som alltid och ett känt nyhetsankare, Kiseljov, har övernattat i rummet och låtit hotellfrukosten sig väl smaka.

    Charités rykte är i dalande. Förutom den tidigare fadäsen med Julia Timoshenkos ryggont har det visat sig att den centrala aktören i Covid-affären och kansler Merkels rådgivare är en professor Drosten från Charitè. Pål Steigan har ett inslag den 5 oktober där tungviktaradvokaten Reiner Fuellmich på video inte skräder orden och redogör för en gruppklagan som färdigställs för att sätta stopp för Drosten. I Tyskland har läkare, epidemiologer och advokater gått samman. Deras antal är kanske inte stort men de bildar toppen av landets expertis och beslutsamheten går det inte att ta fel på. Domedagsprofeterna kan ha mött sina banemän.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.