13 maj 2018

Krig mot fredenRonan Farrow har vunnit Pulitzerpriset med sin bok "War on Peace".

Om vi nu bortser från konflikten mellan hans mor Mia Farrow vs. Woody Allen, där han stöder modern, så tycks han ha skrivit en bok som är starkt kritisk mot USA:s desperata kamp för att behålla sitt världsherravälde.


Diplomatin lamslås och trängs ut av det militär-industriella komplexet, hävdar Farrow, som är tidigare anställd på USA:s utrikesdepartement. Han har intervjuat alla ännu levande tidigare amerikanska utrikesministrar för boken från Henry Kissinger till Hillary Clinton och Rex Tillerson.

Boken har undertiteln "The End of Diplomacy and the Decline of American Influence" och finns att lyssna på gratis (på engelska).

red

1 kommentar:

  1. Grabben Farrow letar i rätt riktning men verkar ändå komma ut med något halvkväden visa. Inte helt oväntat av en som jobbat på UD. Men han kommer med intressanta detaljer: Hur fd. Mossad-agenter hyr ut sina maffiatjänster på den amerikanska marknaden både åt demokrater och republikaner förutsatt att kontraktet är lukrativt.

    I Sovjetunionen förekom en livlig debatt kring 1960 huruvida imperialismen skulle fortsätta att generera krig. Åsikterna gick i sär och den ena sidan ansåg redan fredsrörelsen tillsammans med det socialistiska lägret vara så stark att denna tendens kunde brytas. Those were the days. 1990 brakade det loss ordentligt, åt helsike med diplomatin, vad skall man med en militärmakt till om man inte gör bruk av den. Fast det bör sägas, förutom förstörelse har denna militär uppnått väldigt lite.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.