18 maj 2018

OPCW lånar sig åt terroristpropaganda

OPCW, organisationen för förbud av kemiska vapen, har kommit med en märklig rapport om en påstådd attack med kemiska vapen - inte i Östra Ghouta - utan i den nordliga Idlibprovisen, som gränsar till Turkiet och där terroristerna idag har en fristad.

Rapporten påstår att det "sannolikt" skedde ett anfall med klorgas i Saraqib den 4 februari. Men OPCW har inte ens haft egen personal på plats.
Den 34 sidor långa rapporten från Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW), publicerad den 15 maj, gör sken av att vara en objektiv rapport om en expertundersökning av en påstådda "kemisk attack" i byn Saraqib, i Idlibprovinsen.

Rapporten argumenterar för att det "sannolikt" skett en attack med klorgas. Termen är densamma som den brittiska regeringen använt i fallet Skripal (likely, sannolik), fast den i det fallet var förstärkt med ett "highly". Till det yttre är rapporten en vanlig expertrapport. Men vid närmare granskning visar det sig att ingen från OPCW har varit på plats.

Prover, fotografier och vittnesmål har samlats in av "aktivister", som händelsevis råkar vara de "Vita hjälmarna" som arbetar som hand i handske med terroristerna. "Vita hjälmarna" finansieras med anslag från Nato-länder: från USA 23 miljoner dollar från 2013 till mars 2016, från Storbritannien 15 miljoner pund mellan 2012 och november 2015, vilket ökat till 32 miljoner pund i oktober 2016. [wikipedia]

I texten visar det sig att: experterna inte kunnat besöka den utpekade platsen eftersom Idlib är under kontroll av terroristgrupper. De enda "bevisen" fotografier av några cylindrar, meddelanden från Whatsapp messenger och prov tagna av anonyma "aktivister".

Den som granskar tidigare anklagelser om "kemiska attacker" från regeringen i Damaskus ska finna att de nästan undantagslöst kommer från områden under terroristkontroll och där "Vita hjälmarnas" videokamerateam kan genomföra sina insceneringar.

Misstanken ligger nära till hands att Saraqib-rapporten tillkommit som ett sätt att rädda ansiktet på USA,Storbritannien och Frankrike som redan 14 april bombat Syrien med hänvisning till "kemvapenattacker" i Douma, Östra Ghouta, attacker som man uppenbarligen inte kunnat finna bevis för.

När den rapporten från OPCW kommer riskerar angriparmakterna att stå med byxorna nere.

Då kan de i alla fall hänvisa till Saraqib - ett annat inscenerat "klorgasanfall".

red

1 kommentar:

  1. I nästan varje förort som de moderata halshuggarna har fördrivits från har lager av kemiska preparat, klorin och annat, påträffats. Så varför inte, OPCW kanske undantagsvis har rätt, ett klorgasanfall har skett, men som tidigare även denna gång genomfört av terroristerna.
    Detta är en polett som vägrar att trilla ner. Efter att Obama angav att kemvapenanvändning närmast per automatik skulle leda till ett amerikanskt anfall, skulle regeringen i Damaskus ha börjat arbeta på sin egen utplåning genom att använda ett vapen som dessutom är synnerligen ineffektivt mot fienden.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.