25 mars 2017

4 000 döda hittills i västra Mosul

Omkring 4 000 personer har hittills dödats i operationen för att befria de västra delarna av den irakiska staden Mosul från terroristgruppen Islamiska staten, rapporterade turkiska Anadolu Agency på fredagen med hänvisning till en representant för den irakiska armén, general Saira Al-Musawi.Tidigare rapporterade den irakiska regeringen att 180 000 civila hade flytt västra Mosul i mitten av februari, när den militära operationen inleddes. FN:s humanitära organ förbereder sig på att ytterligare 300-320 000 civila kan lämna staden de närmaste veckorna..

Enligt den irakiska generalen var förlustsiffran 3 864 personer och ca 10 000 hus har ödelagts. Al-Musawi sade också att irakiska säkerhetsstyrkor nu har rensas 54 procent av territoriet i västra Mosul från terrorister. Luftbekämpningen av IS leds av den internationella koalitionen med USA i spetsen.

Eftersom måltavlan, IS, är rätt tycks västliga regeringar, NGO och media helt okritiska till det sätt som offensiven mot Mosul utförts på. Skillnaden mot Aleppo, där snart sagt varje steg av den syriska regeringsarmén och ryska styrkor, fördömdes som krigsförbrytelser, är iögonfallande.

Parallellt med kriget i Irak och Syrien mot IS pågår ett kraftigt underrapporterat krig i Jemen, där 
2 000  skolor har ödelagts av den saudiledda koalition som bekämpar houtigerillan, uppger chefen för informationsavdelningen vid undervisningsministeriet i Jemen Ismail Zeidan.

ria-novosti, warandpeace.ru 24/3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.