11 mars 2017

Assad: USA-trupperna är ockupanter

Syrien blir det sjätte landet som USA olagligt ingriper i militärt
under förevändning att bekämpa "islamisk terrorism"
Alla utländska soldater, inklusive de från USA, som kommer till Syrien oinbjudna är inkräktare, sa Syriens president Bashar Assad igår i en intervju med kinesiska Phoenix TV.   

USA-trupper har gått in i staden Manbij utan tillstånd.Assad förnekade att Damaskus hade "öppnat dörrar" för USA-trupperna i Manbij.

Att de skulle kunna bidra till kampen mot IS förnekade Assad blankt:

"Amerikanerna har förlorat nästan alla krig. De förlorade i Irak, de var tvungna att dra sig tillbaka i slutet. Även i Somalia, för att inte tala om Vietnam i det förflutna och Afghanistan. " 
Enligt Assad har USA "inte lyckats någonstans dit de skickat trupper, utan bara skapat en enda röra. De är mycket bra på att skapa problem och förstöra, men de är mycket dåliga på att hitta lösningar." 
Pentagon bekräftade tidigare i mars att USA-soldater hade sänts till Manbij för att "förhindra konflikter mellan USA-stödda kurdiska styrkor och rebeller som stöds av Turkiet". 
"De [syriska styrkorna] är säkert medvetna om var vi [USA] är, och vi är medvetna om var de befinner sig. Det finns ingen avsikt att skapa konflikt mot någon annan än Islamska staten", sa Pentagons talesman kapten Jeff Davis.

rt.com

1 kommentar:

  1. Jag är inte säker på att USA vill ta över länderna i den meningen.Ser att USA ändå lyckas destabilisera länderna vilket är till förmån för olje-och gsabolagens möjligheter att komma åt resurserna. Svaga länder plundras.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.