10 mars 2017

Tyskland stoppar ryska paralympikerombud

Maria Zacharova, ryska UD:s talesperson.
Det ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zacharova förklarade idag att de bilaterala förbindelserna med Tyskland skadas av att ryska dumamedlemmar vägras inresa i Tyskland.

Dumans vice talman Igor Lebedev och ordföranden i dumans utskott för fysisk kultur, idrott, turism och ungdomsfrågor Michail Degtjarev har vägrats inresa för att delta i ett möte rörande handikappidrott.

 "Detta tillvägagångssätt av de tyska myndigheterna strider mot sunt förnuft och är kontraproduktiv", sade Zacharova. "Vi kommer att ta hänsyn till det i våra bilaterala förbindelser med Tyskland".De ryska dumaledamöterna hade för avsikt att delta i ett möte med ledningen i Internationella paralympiska kommittén i syfte att återställa Rysslands medlemskap i organisationen.

Ryssland har trots den grova diskriminering som de ryska paralympikerna utsattes för i samband med OS där hela truppen utestängdes från spelen gjort sitt yttersta för att samarbete och återställa samarbetet, men västvärlden - däribland Tyskland i en markant roll - fortsätter hetsen mot ryska idrott med oförminskad styrka.


Att det som i detta fall drabbar till största delen fullständigt oskyldiga paralympiker tycks inte bekymra Berlin.


red

Detaljer: https://eadaily.com/ru/news/2017/03/10/v-mid-rossii-obeshchayut-pripomnit-berlinu-otkaz-vo-vezde-deputatam-gosdumy?utm_source=smi2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.