3 apr. 2024

Kennedy: Biden hot mot demokratin

Robert F. Kennedy jr., som kandiderar i det amerikanska presidentvalet som oberoende kandidat, anser att Biden är "mycket värre" hot mot demokratin än Trump.

- President Biden är den första presidenten i historien som har använt de federala myndigheterna för att censurera politiska tal, säger Kennedy i en CNN-intervju 2 april.

"Jag kan argumentera för att president Biden är mycket värre [än Trump]", sa Kennedy. "Och anledningen till det är att president Biden är den första kandidaten i historien, den första presidenten i historien som har använt de federala myndigheterna för att censurera politiska tal eller censurera sin motståndare."

"Det största hotet mot demokratin är inte någon som ifrågasätter valresultatet utan en president i USA använder makten i sitt ämbete för att tvinga sociala medie-företag som Facebook, Instagram, Twitter att öppna en portal och ge tillgång till den portalen till FBI, CIA, IRS, NIH, för att censurera sina politiska kritiker", tillade han.

"Jag kan säga det eftersom jag precis vunnit ett mål i den federala appellationsdomstolen och nu inför Högsta domstolen som visar att Biden började censurera inte bara mig -- 37 timmar efter att han avlade sin presidented, censurerade han mig."

Om Trumps gärningar sa Kennedy "att det är ett hot mot demokratin om han – han kullkastar – försöker kullkasta valet".

"Jag kan hävda att president Biden är det största hotet, eftersom det första författningstillägget, är det viktigaste. Adams och Hamilton och Madison sa att vi lägger garantin för yttrandefrihet i det första tillägget eftersom alla våra andra konstitutionella rättigheter är beroende av det.

Om du har en regering som kan tysta sin motståndare, har den fria händer för alla illdåd.
 
Vem mer än Biden har någonsin försökt att censurera politiska motståndare? Vilken president har beväpnat den federala myndigheten?

När min far kom till justitiedepartementet, den första veckan han var där, samlade han alla filial- och divisionsadvokater, och sa 'Vad vi än gör kommer vi inte att använda justitiedepartementets makt av politiska skäl'.

Jag tänker inte försvara president Trump och det finns många saker som han har gjort som är skrämmande", sa Kennedy.

I intervjun lägger han fram sin egen syn på en rad frågor, från skuldberget, hälsofrågan, militärkostnaderna. Han är säker på att han kommer att delta i valet i alla delstater, sedan han valt advokaten Nicole Shanahan, 38 år, till sin kandidat till vice-president.


https://www.realclearpolitics.com/video/2024/04/02/rfk_jr_says_biden_is_much_worse_threat_to_democracy_that_trump_weaponization_censorship.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.