17 aug. 2022

Nidingsdåd i Narva

Nato-landet Estland lyfter bort en sovjetisk T-34-stridsvagn från ett monument i Narva.
Ett nidingsdåd uteslutande avsett att förolämpa invånarna i den rysktalande staden.

Myndigheterna i Estland har nyss tagit bort ett av de sista monumenten över den sovjetiska befrielsen av republiken i andra världskrigets slut, en T-34-strdsvagn i staden Narva.
 
I dess ställe har invånarna, nästan uteslutande rysktalande, tänt ljus: Vi minns!I Estland, på platsen för det demonterade sovjetiska monumentet av T-34-stridsvagnen hölls en aktion till minne av de sovjetiska soldater som befriade landet från den hitlertyska ockupationen.

Invånare samlades på platsen där stridsvagnen stått för att hedra minnet av de fallna hjältarna. Den 16 augusti beslutade de estniska myndigheterna att flytta stridsvagnen till ett museum.

Dessutom stängde Estland gränsen mot Ryssland vid gränskontrollen i Narva på grund av nedmonteringen av T-34-tanken. Det noteras att estniska gränsvakter under flera timmar inte tillät personer från Ryssland eller estniska invånare att passera under flera timmar.

Narva är den tredje största staden i Estland efter Tallinn och Tartu och har cirka 60 tusen människor, varav mer än 95% räknar ryska som sitt modersmål.

Mellan klockan 18 och 19. på onsdag kommer elpriset i Estland, Lettland och Litauen att nå rekordhöga 4 euro per kilowattimme, och det genomsnittliga bytespriset för dagen kommer att nå 0,68 euro per kilowattimme.

Det är bl.a. en följd av att de baltiska republikernas klippt av energiimport från Ryssland.

Parallellt ökar diskrimineringen av rysktalande. Alla ryska medborgare med Schengenvisum som utfärdats i andra länder vägras nu inresa i landet.

News Front — Информационное агентство

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.