20 juni 2023

Solpaneler från Herat


I den afghanska provinsen Herat har ett lokalt företag startat produktion av upp till 300 solpaneler om dagen, som var och en genererar 650 watt el. Det rapporterar Ariana News.

Enligt representanterna för anläggningen är kvaliteten på de producerade solpanelerna inte sämre än de bästa befintliga på maknaden. Dessutom investerades endast 5 miljoner dollar i anläggningen.

"Huvudmålet är att vi ska skapa jobb, och det andra målet är att dessa företag ska starta sin verksamhet i ett land där människors behov är prioriterade för dem", säger Vahidulla Bromand, företagets verkställande direktör.

"Det finns ingen sådan utrustning ens i våra grannländer, som Iran, Pakistan, Turkmenistan och Tadzjikistan", säger Ghulam Rasul Haidari, chef för företagets kvalitetskontrollavdelning. "När det gäller kvaliteten på de solpaneler vi producerar, är de tillverkade med 25 års garanti i enlighet med nationella och internationella standarder."

Denna anläggning har redan kunnat möta marknadsbehoven i Herat och 19 andra provinser. Samtidigt har industri- och handelsministeriet i "Islamiska Emiratet Afghanistan" (IEA) upprepade gånger betonat behovet av att producera inhemska produkter.

"Om vi ​​inte förändrar oss själva kommer ingen att förändra vår situation. Den afghanska industrin spelar en mycket viktig roll i tillväxten av ekonomin", säger Mohammad Zubair Din Parwar, chef för den internationella handelsavdelningen vid IEA:s industri- och handelsministerium.

För närvarande finns det mer än 200 fabriker i industristaden Herat, och de flesta av dessa företag försöker leverera kvalitetsvaror till marknaden. Afghanernas förtroende för inhemska produkter har dock enligt uppgift ännu inte vunnits fullt ut. 

EADaily

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.