29 juni 2021

Wagenknecht hotas av uteslutning


Vänsterpolitikern Sahra Wagenknecht är i blåsväder. Hennes kritik mot förbundskansler Angela Merkels invandringspolitik, som innebär att kostnader för invandringen vältras över på de sämst ställda, har väckt anstöt i delar av hennes eget parti.

I tisdags startade ett uteslutningsförfarande i Die Linkes partiorganisation i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Sahra Wagenknecht var 2010-14 vice partiordförande och 2015-19  ledare för Die Linkes förbundsdagsfraktion men manövrerades bort av en majoritet som lutar åt Merkels politik för fortsatt massinvandring.

En skiljenämnd förhandlar nu skriftligt och bakom lyckta dörrar om en begäran om uteslutning från fyra partimedlemmar.

I början av juni blev det känt att medlemmar i Wagenknechts regionsförening hade begärt hennes uteslutning. De anklagar Wagenknecht för att ha orsakat partiet allvarlig skada, särskilt med sin nya bok, "De självrättfärdiga" (Die Selbstgerechten, Campus Verlag). Wagenknecht själv protesterar mot anklagelsen.

Wagenknechts supportrar i partiet menar att hon snarare breddat partiets bas genom att inte blunda för och förneka de problem massinvandringen skapat.

källa: junge Welt

Utdrag ur Wagenknechts bok (på tyska) finns här.

2 kommentarer:

 1. Jag minns Reinfeldt som sa "öppna era hjärtan" och han syftade på att Sverige skulle kunna ta in fler invandrare. Vad skulle syftet vara, varför ville en moderat politiker få in fler invandrare? Behövs kanske låglöneproletärer till Zalando, Amazon m.fl.?
  USA förser världen med flyktingar från krigsplatser, jag har inte hört någon i ledande politiken kritisera USA för den politik som lett till miljontals flyktingar (Syrien, Irak, Afganistan - bara för att nämna några).
  Så man kanske måste fråga sig i vems intresse sådant sker och vem som i så fall gagnas respektive skadas av det. Det är kanske sådant hennes bok handlar om.
  Anders Boström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Däremot fanns det för några år sedan idéer inom alla politiska läger om att flyktinginvandringen skulle leda till en ny svensk stormaktstid, men liksom på Kreugers tid kom idéerna på skam. T.ex hyllade Anders Borg hyllade USA:s krigspolitik i ett tal i USA 2014 och sa följande:
   ”Basically the US is providing this flows for us. You make wars and we get the refugees. ……. we think it is basically an asset for the Swedish society”. https://www.youtube.com/watch?v=zU0_6yPVCPQ

   Radera

Underteckna med ditt namn.