28 juni 2021

USA trappar upp sin aggression mot Syrien


Syriens gränsområde till Irak i trakten öster om Deir Ezzor utsattes för bombanfall av USA-flyg tidigt på måndagsmorgonen. Ett barn och tre vuxna civila rapporteras ha dödats.

Den syriska nyhetsbyrån SANAs reporter i Deir Ezzor uppgav att stridsflygplan som tros vara amerikanska riktade missilangrepp mot bostadshus nära den syrisk-irakiska gränsen vid orten  al-Bokmal runt klockan 01.00 på måndag.

Samtidigt planerar USA och dess allierade ett krigsrådslag i Rom.Gränsområdet till Irak har tidigare utsatts för mer än en attack av USA:s flygvapen, som arbetar för att undergräva den syriska statens och dess allierades ansträngningar för att öka säkerheten och stabiliteten i den östra regionen och för att eliminera resterna av Daesh (ISIS)  och förhindra deras infiltration mellan Irak och Syrien.

Enligt Pentagon riktade sig attackerna mot pro-iransk milis som attackerat amerikanska trupper i Irak.
Anfallet ska ha gällt arbetslokaler och lager vid två punkter i Syrien och en i Irak.

Försvarsdepartementet hävdade att USA agerade i enlighet med sin rätt till självförsvar, en lögn, eftersom USA:s militär inte har någon rätt att vara i Syrien.

Samtidigt kommer nyheten att ett särskilt möte med G7-länderna i Rom ska behandla läget i Syrien.

Ett sådant möte där varken Syrien eller dess allierade deltar kan bara betyda en sak - nya konspirationer för att undergräva Syriens suveränitet.

Mötet är det första i sitt slag sedan Biden tillträdde. Eftersom Trump ständigt kritiserades för att "överge" Syrien kan man bara vänta sig en ökad inblandning.

G7 inkluderar gruppens USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kanada, Italien och Japan. Turkiet, Jordanien och FN:s speciella sändebud för Syrien, Geir Pedersen, ska också inbjudas till mötet.

Sedan början av juni har frekvensen av attacker från väpnade grupper med stöd av Nato-landet Turkiet ökat och översteg 140 mål. Terrorattackerna åtföljdes också av en betydande militär eskalering av de turkiska väpnade styrkorna och deras mobiliseringen av al-Nusra och andra terroristgrupper.

https://linkezeitung.de/2021/06/28/eine-sondersitzung-der-gruppe-der-sieben-zum-thema-syrien/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.