26 apr. 2019

Musiken bygger broarNär Nordkoreas ledare Kim Jong-Il besökte Vladivostok igår fick han bl.a. se en föreställning med det ryska nationalgardets sång- och dansensemble.
 

Det påverkade bevisligen stämningen under mötet högst positivt.
Det här är den enda bilden från Kremls presstjänst där Nordkoreas president Kim Jong-un under sitt besök i Vladivostok ser riktigt glad ut.

Vem är det han skakar hand med. Jo det är den 68-årige generalmajoren Viktor Jelisejev, sovjetisk och rysk kördirigent och konstnärliga regissör och huvudlärare för det ryska nationalgardets akademiska sång- och dansensemble.


Kim Jong-un var mycket begeistrad över ensemblens framträdande under besöket och inbjöd på stående fot den ryska ensemblen att komma till Demokratiska folkrepubliken Korea och gästspela.
Jelisejev accepterade glatt inbjudan. Kim Jong-un erkände att han inte hade sett ensemblen tidigare men hört mycket gott om den. Kanske av sin far, Kim Jong-Il, som också träffat Jelisejev under ett besök."Vi hade en stor ensemble med ledande solister från Bolsjoteatern, musiker från Krasnodars filharmoniska sällskap och en dansgrupp", noterade Jelisejev efter mötet med Kim.

Den 25 april hölls möttes Kim Jong-un och Rysslands Vladimir Putin på tu man hand, varefter förhandlingarna fortsatte i ett utvidgat format. 
- Vi är alla nöjda med resultatet av förhandlingarna - både jag och mina kollegor, sa Putin på den efterföljande presskonferensen.

- Det viktigaste, och vi talade om det idag under förhandlingarna, är att återvända till en situation där folkrätt, och inte nävrätt, bestämmer situationen i världen.

- Naturligtvis innebär denuklearisering i viss utsträckning avväpningen av Nordkorea. Naturligtvis, men Demokratiska Folkrepubliken Korea behöver garantier för sin säkerhet och suveränitet. Men vilka garantier kan det vara, annat än folkrätten?
- Det var möjligt redan 2005, när ett motsvarande avtal ingicks mellan Förenta staterna och Nordkorea, en överenskommelse som USA plötsligt av någon anledning ville göra ett tillägg till, varpå Nordkorea drog sig ur fördraget.

- Om vi ​​agerar på detta sätt, ett steg framåt, två steg tillbaka, kommer vi inte att nå det önskade resultatet. Och om vi rör sig gradvis och respekterar varandras intressen, menar jag i detta fall alla parter som är involverade i att lösa det nordkoreanska problemet eller denuklearisering av den koreanska halvön, om vi rör oss försiktigt, respekterar varandra och varandras intressen, då är det i slutändan möjligt att uppnå detta mål.

Hela presskonferensen (på engelska) återfinns här:

http://en.kremlin.ru/events/president/news/60370

1 kommentar:

  1. Varför små socilistiska länder ska nedrusta och stora oligrkiska skall stödja det under pompa och sång är uppenbart. Krig (missioner och insatser) förbereds av dt militärindustriella komplexen.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.