11 jan. 2018

Tyskland vill avveckla sanktionerna

Den tyske utrikesministern Sigmar Gabriel vill ha ett slut på sanktionerna mot Ryssland. Detta meddelade han i Berlin när han tog emot det tyska näringslivets östkommitté. I synnerhet Tyskland lider av sanktionerna, hävdade Gabriel.

Så snart en vapenvila kommer till stånd i östra Ukraina, bör sanktionerna mot Ryssland gradvis avvecklas, menar den tyska utrikesministern.

Han såg positivt på att president Putin sagt sig acceptera ett fredsbevarande FN-uppdrag för att övervaka vapenvilan i östra Ukraina.


"Tanken att endast 100 procent genomförande av Minsk-avtalet ska leda till 100 procent borttagning av sanktioner i ett slag tror jag är orealistisk", sa han.

I synnerhet lider tysk ekonomi av sanktionerna. En studie från Kiel-institutet för världsekonomi har analyserat effekterna av Rysslandssanktionerna på exportekonomin. Resultat: Tyskland tar 40 procent av förlusten på sanktionerna, USA endast 0,6 procent. Europa måste stå upp för sina intressen:

"Jag anser att Europa inte får tillåta att en amerikansk strategi blir bestämmande, vilket gör oss till en ekonomisk motståndare och ibland en ekonomisk fiende. Vi vill ha rättvis konkurrens, men vi vill inte underkasta oss".

Sanktioner mot Ryssland förlängdes med ett halvt år i december. En upphävande är kopplat till Minskavtalet, som Ryssland formellt inte ens är part i. Men enligt rådande tolkning i väst bryter främst Ryssland mot Minskavtalet, ett avtal som tillkom på ryskt initiativ för att bilägga inbördeskonflikten i Ukraina.

rt.com 11/1

1 kommentar:

  1. Kinas Qiao Liang ser rätt igenom amerikanerna beträffande de omnämnda sanktionerna. Syftet är att försämra EUs ekonomi så att dollar strömmar tillbaka i den amerikanska. Liang beskriver hur Usa periodiskt slår om från låg ränta till en kris i andra länder som Usa tjänar på.
    Usas ekonomi är ju finansrelaterad så det är genom manipulationer av finans genom avsiktligt iscensatta kriser hos rivaler som dom får in vinster. http://chinascope.org/archives/6458/76

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.