28 feb. 2020

En fälla för Turkiet

Nato-landet Turkiet trappar upp kriget inne på det ryskallierade Syriens territorium.
Doğu Perinçek, ordförande i det turkiska fosterlandspartiet, varnar att den nuvarande situationen i Syrien är en fälla inte bara för Turkiet, utan också för Syrien, Irak, Iran och Ryssland .

Bara USA och Israel kan tjäna på ett fullskaligt krig.

- USA och Israels regeringar har gillrat denna fälla. Det är de som provocerar Turkiet till krig mot Syriens regering. De transatlantiskt inriktade krafterna i Turkiet spelar också sina roller i  USA-Israels spel.

Sedan 33 turkiska soldater omkommit inne i Syrien när de befann sig på en plats där de inte skulle vara, befinna sig enligt överenskommelse med Ryssland, och omgivna av terroristförband, har Turkiet svarat med hämndattacker.

Turkiets försvarsminister Hulusi Akar sade att över 200 mål på den syriska regeringssidan hade kommit under tung eld från drönare och andra vapen.
 

Akar hävdade att över 300 "regimelement" hade "neutraliserats" och dussintals syriska helikoptrar, stridsvagnar och haubitsar slagits ut.

För Turkiets president Erdogan är situationen prekär. Landet har påkallat konsultationer enligt Nato-fördraget, men det är knappast troligt att Nato kan enas om några militära svarsåtgärder med tanke på att de turkiska trupperna var utanför landets gränser.

Enligt Doğu Perinçek, som leder ett litet men inflytelserikt parti, USA:s och Israels avsikt med att lura in Turkiet i ett krig med  Syrien att fjärma Turkiet från dess strategiska allierade; Ryssland, Iran och Irak och även Folkrepubliken Kina.

Källa: http://vatanpartisi.org.tr/english

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.