21 feb. 2020

Coronaviruset en laboratorieprodukt?

Antikens blandväsen "chimaira" - nyckel till dagens coronaviorus?
Igor Nikolin, en rysk militär expert, före detta medlem av FN:s kommission för biologiska och kemiska vapen hävdar att utbrottet av coronavirus i Kina sannolikt år ett resultat av biologisk krigföring.

Han har framträtt i olika sammanhang i Ryssland och hans misstankar har fått stor spridning även om det officiella Moskva tiger.

Så här uttalade sig Nikulin exempelvis i en intervju i "Vetjernjaja Moskva":

"I Wuhan har patienter börjat få ett experimentellt botemedel mot det nya koronaviruset. Det rapporteras att ett läkemedel som heter Remdesivir tillverkats av det amerikanska företaget Gilead Sciences redan genomgår den tredje fasen av experiment.

Är det inte konstigt att sjukdomen, tidigare okänd, och upptäckt för drygt en månad sedan, redan har ett färdigt motmedel? Med min examen från Moskvainstitutet för mikrokemiska teknologier, som mikrobiolog med erfarenhet av ryska och internationella organisationer, säger att så kan det inte vara.

Forskare och läkare har testat en banal spray mot snuva i flera år, men här, som i en saga, har amerikanerna redan ett botemedel mot en ny sjukdom klart! Inte mindre konstigt är det faktum att britterna erbjöd ett annat experimentellt vaccin till kineserna. Det utvecklades i deras försvarslaboratorium i Porton Down. Det är förresten 12 km bort. från Salisbury (där far och dotter Skripal ska ha förgiftats).

Slutsatsen kan bara vara att coronaviruset utvecklades på ett laboratorium och att det är frågan om ett biologiskt vapen."

Man kan förmoda att det handlar om nya massförstörelsevapen som genomgår fältförsök i Kina, menar Nikluin. Sedan kan de sättas in var som helst i världen. Mot varje land kan man utveckla en stam-chimaira. I modern genetisk vetenskap är chimairer livsformer som innehåller gener av sällsynta arter.

Fram till början av 2000-talet smittade inte naturliga koronavirus från djur till människor. Nu, 20 år senare kommer de slag i slag: SARS, fågel- och svininfluensa, respiratoriskt syndrom i Mellanöstern...

I slutet av januari förklarade en indisk forskare, genetikprofessorn Anand Ranganatan från Nehru University i Delhi att han under studier av kinesiska coronavirus hittade ett konstgjort inslag. Någon har försiktigt infogat fyra HIV-länkar i de kombinerade generna hos coronavirus från ormar och fladdermöss. Det var de som öppnade det nya coronavirusets åtkomst till människokroppen. [Ranganatans artikel var inte peer-reviewed och hans resultat har ännu inte bekräftats. NB.]

Den 18 oktober förra året, i New York, var Johns Hopkins Health Safety Center i samarbete med World Economic Forum och Bill and Melinda Gates Foundation värd för rollspelet Event 201. Finansiärer, militärpolitiker och akademiker diskuterade reaktionen på en pandemi på hög nivå.

Så vem bär skulden till det som plötsligt hände i Kina efter en och en halv månad? Bara slump eller framsyn?
 
Alla länder kan bli offer för nya biovapen. Men vi har en stark vetenskaplig skola. Jag hoppas, kära kollegor, att vi inte avlönar våra ryska mikrobiologer förgäves, slutar Nikulin i ett referat i Gazeta.ru av en konferens Nikulin deltagit i.

När webbsidan Zerohedge återgav Anand Ranganatans uppgifter om sekvenser av HIV-genom i det kinesiska coronaviruset stängdes sidan av från Twitter. Den har dock försvarat sig ståndaktigt. Framtiden får visa vem som har rätt.

red

1 kommentar:

  1. Signaturen Metallicman på unz.com har en lång artikel om detta och om den tidigare sars-epidemin där samma misstanke framfördes. Undersökning hade visat på konstgjorda element som bara kan bli till i laboratoriemiljö enligt vissa forskare.
    Lekmän bör givetvis vara försiktiga med ståndpunkter i sådana frågor där risken finns att mytbildning florerar. Ett mycket märkligt tecken kom denna vecka från en amerikansk toppolitiker(Cotton, om jag minns rätt): Han hävdade att kineserna själva komponerat viruset i sitt laboratorium i Wuhan. Och vad skulle motivet vara ? Inget fanns, annat än att viruset skulle ha kommit på avvägar. - Ja, men hoppsan. Detta är standardpraxis för USA: Utför ett angrepp och beskyll motparten. Frågan är således: Varför går en känd profil i USA ut med denna beskyllning mot Kina just nu ? Det stinker. Och motiv finns det gott om, sänk den kinesiska ekonomin.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.