21 juli 2017

Tysk-österrikisk reaktion mot USA

Tysklands Gabriel ( t v) och Österrikes Kern protesterar mot USA:s
inblandning i Europas energiförsörjning.
Jürgen Elsässer slår alarm i sin månadstidskrift COMPACT. USA:s senaten kommer att genomdriva ytterligare sanktioner mot Ryssland bl.a. i syfte att stoppa utbyggnaden av den tysk-ryska gasledningen genom Östersjön, Nordstream.

Tyskland och Österrike reagerar skarpt.COMPACT skriver bl.a.:

"Hur mycket stugan brinner, visas också av ett gemensamt ställningstagande av (Tysklands) utrikesminister Gabriel och den österrikiske kanslern Kern: 'I anmärkningsvärd öppenhet beskriver det amerikanska lagförslaget, vad det egentligen handlar om. Om försäljningen av amerikansk flytande gas och undanträngning av ryska gasleveranser på den europeiska marknaden.'

Och vidare skriver de båda: 'Europas energiförsörjning är en Europas angelägenhet - och inte Amerikas förenta staters! Vem som levererar och hur, beslutar vi enligt regler om öppenhet och marknadskrafternas tävlan.' Den amerikanska senatens sanktionsplaner är djupt alarmerande och principiellt ett hot mot det europeiska och tyska näringslivet', sa Wolfgang Büchele, som är ledare för det tyska näringslivets Östutskott till Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kongressens lagförslag är utarbetat utan godkännande av president Donald Trump och syftar till att bakbinda honom, så att han inte vidare ska kunna komma överens med Ryssland.
Sixten Andréasson

1 kommentar:

  1. Anmärkningsvärt att inget om detta nämndes på Tagesschau i kväll 21 juli. Naturligtvis inte i vårt Rapport.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.