3 juli 2017

Macron redo bomba SyrienFrankrikes nyvalde president Emmanuel Macron har förklarat sig beredd ge order om att franskt flyg ska bomba Bashar al-Assads "lager" av kemiska stridsmedel.


Macron ansluter sig därmed till USA:s president Trump som lovat att anfalla Syrien på nytt om regimen ertappas med kemiska vapen.

Provokationer har redan registrerats i östra Ghouta och nya anfall är bara en tidsfråga.


Organisationen för förbud mot kemiska vapen eller OPCW eliminerade 2014 alla lager av kemiska vapen i den syriska regeringens besittning. Organisationen tilldelades Nobelpriset för sina insatser.

Men USA och nu även Frankrike fortsätter att använda påståenden om att regeringsstyrkor använt kemiska stridsmedel som förevändning att angripa dem.

Efter ett gasutsläpp i Idlibprovinsen i april  anföll USA den syriska flygbasen Shayrat med Tomahawkmissiler. En rapport från OPCW konstaterar att saringas hade spridits i Khan Sheykhoun, men säger ingenting om vem  som skulle ligga bakom.

Känt är att olika terroristgrupper, inte bara IS, har tillgång till kemiska stridsmedel och detta har fördömts av världssamfundet - när det gäller Irak! Men i fallet Syrien låtsas man som om sådana stridsmedel inte finns hos terroristerna.

Västmakternas upplägg är en direkt inbjudan till terroristerna att organisera provokationer och detta är vad som nyss har skett i östra Ghouta utanför Damaskus. Som ett brev på posten efter Trumps och Macrons utspel kom rapporter om klorgasanvändning i östra Ghouta 1 juli (http://www.syriahr.com/en/?p=69251).

Från den syriska regeringens sida och från ryska myndigheter har uppgifterna kraftfullt dementerats. Ryska UD varnade i förväg för att provokationer var på väg.

red

4 kommentarer:

 1. Vad gäller det nyligen publicerade undersökningsresultat från OPCW frågar jag mig varifrån OPCW fått sina prover och av vem? De har ju inte besökt det IS kontrollerade område där denna kemiska attack ägt rum.
  Så här beskrev TT:s rapport som publicerades på SVT Nyheter. "Det var nervgasen sarin, eller en gas med sarinliknande ämnen, som användes i attacken i staden Khan Sheikhun i Syrien den 4 april, enligt en FN-ledd, hittills hemlig, utredning."
  Är det inte märkligt att ett oberoende FN ,via ett icke FN organ, genomför en "hittills hemlig utredning"? Det normala borde ha varit att FN tillsätter en oberoende, transparent undersökningskommission och tillsammans med experter på OPWC på plats genomför en undersökning om attackens verkningar och dess troliga utförare?

  Märkligt är också att USA:s FN ambassadör Nikki Haley samtidigt som OPCW redovisar sitt resultat, enligt både TT och SVT, påpassligt säger sig ha ”stort förtroende för OPCW:s rapport”.
  Det var ju som vi kommer ihåg denna Förenta Staternas FN ambassadör Nikki Haley som i FN (20170407) med en föreslagen resolution anklagade Syriens regering för att ligga bakom detta illdåd, utan att hon inför FN och dess Säkerhetsråd kunde styrka anklagelsen med några som helst bevis.

  Resolutionen röstade därför ner av Ryssland, Kina och Bolivia dels på brist på bevis samt att Säkerhetsrådet ännu inte hunnit tillsätta en oberoende kommission för att utröna attackens verkningar och skuldfrågan på den plats där den ägt rum.

  Dessutom är det värt att notera att Sveriges FN ambassadör Olov Skoog röstade för USA:s
  resolution som pekade ut att Syriens regering var ansvarig trots att FN Säkerhetsråd
  inte hade fått några som helst bevis. Detta är inte bara i strid mot FN Stadgan och Säkerhetsrådets beslutsordning utan är ett brott mot FN som organisation.

  För detta brott mot FN Stadga och Säkerhetsrådets beslutsordning borde den ytterst ansvariga utrikesministern Margot Wallström kallats till KU för en förklaring och prickats. När detta inte sker
  kan jag slutligen undra om Sverige verkligen är en självständig stat eller en feg vasall.

  Tommy Frost

  SvaraRadera
  Svar
  1. Macron är ett nyliberal gris, och franska folket gjorde fatalt mistag när dom röstade honom till makten.
   Som sosialist ledare Melenchon sa "ni har inget annat göra att beväpna till tänderna krig mot Ryssland"!Ja! Via Syrien och Ukraina, Ukraina, landet fult av kärnkraftverk. USA och dess Nato hejdukkar måste från vettet, eller dom hänsyslösa nog att göra vad som helst att la vantanarna Rysslands naturtilgångar. Men west imperialisterna kommer att ångra sig tungt. Om dom attakerar Ryssland (gå över gränsen)det är garanterat att Ryssen kommer att försvara sig, och luften är så fult av järn att NATO:s förluster blir enorma. West armerna kommer inte pallar det.

   Radera
 2. Obama tillfrågades av en journalist, efter att han deklarerat att USA inte tänkte ingripa i Syrienkriget, huruvida detta gällde under alla omständigheter. Nej, sade Obama, användningen av kemiska stridsmedel vore en röd linje som genast skulle omkullkasta denna ståndpunkt. - En direkt inbjudan till falsk flagg -attacker m.a.o. från USA:s president.
  När tyska utrikesministern Sigmar Gabriel besökte sin ryske kollega Sergej Lavrov förra veckan, förklarade den sistnämnde vad som hade hänt vid bombningen av Khan Sheikhoun i syriska Idlib-provinsen i april, där syriska regeringen återigen beskylldes. Lavrovs förklaring var densamma som Seymour Hersh redogjorde för i tyska ! Die Welt, nämligen att en konventionell bomb mot ett terroristnäste kan ha frigjort kemiska substanser som fanns i husets källarförråd.
  Men nej, Sigmar Gabriel som räknas som en förhållandevis vettig person kunde inte förmå sig till att ens begrunda det Lavrov sade. Assad hade använt kemiska vapen för det har vi sagt, punkt slut.

  Här behövs det insatser från professionella psykologer. Varifrån kommer dessa mentala blockeringar ? Att man kan starta krig på basen av utsagor från jihadister, men inte kan ta i betraktande vad en politisk motpart säger, trots att denne kan dokumentera det sagda. Tänk om Churchill, Roosevelt och Stalin hade suttit i Teheran och gnabbats om dylikt strunt. "Nähä hördu onkel Joe, du fantiserar, läget är inte så illa, ryktet om Tysklands framfart är vida överdrivet." Har inte hört att dåtida ledare skulle ha varit till den grad oförmögna att beakta varandras synpunkter och handskas med fakta, snarare tvärtom. Men för Macron och Trump duger rykten och falsifikat liksom för Bush och Obama.

  SvaraRadera
 3. Självklart är den gamla Rothchild-bankiren redo att bomba Syriens demokrati. Konstigt vore det annars. Hoppas någon plockar honom först. Det skulle nog kunna spara massvis med liv i Syrien och i Medelhavet och bespara EU mer jihadism.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.