18 dec. 2016

Inga sjukhus, inga skolor i rebellernas Aleppo


Gröna bussar och ambulanser har ombesörjt evakueringen av alla som
önskat lämna östra Aleppo och förflyttas till Idlib.
- Det fanns ingen "opposition", inga "humanitära organisationer" eller "aktivister för de mänskliga rättigheterna" i östra Aleppo, i stället fanns en total skräck bland de människor som tvingades leva bland rebellerna, säger generalmajor Igor Konasjenkov som är talesman för den ryska insatsen.
De syriska regeringstrupper som gått in i östra Aleppo har funnit jättelika lager av spannmål, som kastar ett märkligt ljus över de västliga larmen om svältkatastrof. Där fanns Nato-tillverkade vapen och ammunition för flera år.

Konasjenkov förnekar påståenden om att 250 000 civila skulle leva kvar under belägring i staden Aleppo.

- Terroristerna höll befolkningen på mer än 100 000 civila som mänskliga sköldar. Vid första tillfälle lämnade de enklaven och flyttade till syriska regeringskontrollerade områden, påpekade han.

Enligt Vitalij Tjurkin, Rysslands ständige representant i FN:s säkerhetsrådet finns inget behov av att evakuera de civila som nu finns kvar i östra Aleppo eftersom striderna har upphört.

Om arbetet med att leverera stöd till de boende i östra Aleppo, sade Konasjenkov att västländer och internationella humanitära organisationer inte har levererat det humanitärt bistånd till Aleppos invånare som utlovats.

Östra Aleppos "borgmästare" Brita Hagi Hasan, som hyllas som en hjälte av EU, förestod en kuliss. Han säger sig vara vald av ett "råd" som var allt annat än folkvalt.

- I östra Aleppo, fanns det inga "opposition", inget "råd" eller andra humanitära inrättningar, som hyllats av London och andra huvudstäder, säger Konasjenkov.

Och de omskrutna "Vita hjälmarna" tycks uppslukade av jorden.

- Rysk militär har inte hittat ett enda operativt sjukhus eller en enda fungerande skola i rebellkontrollerat områden.

Däremot har man hittat kommandostaber, shariadomstolar, ammunitionsdepåer, produktionsanläggningar för att tillverka improviserade raketer.

redhttps://sputniknews.com/middleeast/201612131048502554-eastern-aleppo-russia/
https://sputniknews.com/politics/201612081048321623-rebellious-mayor-aleppo/
http://sana.sy/en/

1 kommentar:

  1. Man visste,eller gissade att det inget att lita på SVT eller andra etablerade medier om situationen i Syrien...

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.