29 dec. 2016

Freden får ny chans i Syrien

Vy över Damaskus och UImmayadmoskén.
Ryssland kommer att minska sina styrkor i Syrien, dock utan att ge upp kampen mot internationell terrorism, sade Rysslands president Vladimir Putin idag."Jag instämmer med försvarsministeriet förslag att minska vår militära närvaro i Syrien, samtidigt som vi definitivt kommer att fortsätta kampen mot internationell terrorism och fortsätta att stödja den legitima syriska regeringen. "
 "Naturligtvis kommer vi att hålla de avtal vi har ingått, bland annat om utvecklingen av de ryska väpnade styrkornas stödjepunkter i Tartus och på flygplatsen Hmeymim",  sade Putin vid ett möte med utrikes- resp. försvarsminister Sergej Lavrov och Sergej Sjojgu.Putin tillkännagav också undertecknandet av tre dokument: det första om en vapenvila mellan den syriska regeringen och den väpnade oppositionen i Syrien; det andra om en rad åtgärder för att övervaka vapenvilan; det tredje en redogörelse för förberedelser till förhandlingar om en syrisk fredsuppgörelse.

Syriens president Bashar Assad anser de rysk-turkiska avtalet om att stoppa stridsoperationer i Syrien från den 30 december för första gången någonsin lagt en varaktig grund för stabilisering i sitt land, uppger Konstantin Kosatjov, ordförande i det ryska federationsrådets utrikesutskott till nyhetsbyrån TASS.
Assad sade detta efter ett möte mellan en grupp ryska senatorer och medlemmar av Europaparlamentet."Bashar Assad anser att befrielsen av Aleppo, som inte skulle ha kommit till stånd utan Ryssland, och det rysk-turkiska avtalet om att stoppa stridsoperation i Syrien från den 30 december för första gången någonsin lägga en varaktig och lovande grund för att stabilisera situationen i detta land och för en efterföljande konstitutionell reform och bildandet av nya rättsliga statsorgan", fortsatte Kosatjov."Presidenten anser att det är viktigt att göra insatser för att få andra regionala stater och västländer, särskilt EU-medlemsstater, att ansluta sig till dessa avtal", sade han.


http://tass.com/politics/923332
http://www.warandpeace.ru/ru/news/view/117592/

1 kommentar:

  1. Rysslands president har satt myror i huvudet på hela amerikanska etablissemanget. I ett tal till försvarsmakten sade VVP att landets försvar är starkare än varje potentiell "aggressor", dvs. angripare. Detta ledde till omedelbar reaktion i Washington där ljushuvudena deklarerade att USA visst var den största och mäktigaste militärmakten.
    Inför storpublik vid den årliga presidentutfrågningen fick Wall Street Journals representant en precisering; Putin: "Jag har inte påstått att USA inte skulle ha den största vapenarsenalen. Vad jag sade är att vi är starkare än varje potentiell aggressor/angripare. Och det står jag för." Smaka på den !

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.