5 feb. 2023

Biden skjuter från höften - igen

USA har uttalade ambitioner att se och höra allt som
rör sig på jorden. Att någon annan skulle se något betraktas
per automatik som aggression.
USA:s president Biden demonstrerar än en gång hur han "tar hand" om problem genom att skjuta först, undersöka sen.

Beijing "uttrycker sitt starka missnöje och sina protester mot USA:s användning av väpnat våld" för att attackera ett civilt obemannat luftfartyg från Kina, sade det kinesiska utrikesministeriet i ett uttalande idag söndag.

Ett kinesiskt obemannat luftskepp upptäcktes i luftrummet ovanför USA tidigare i veckan innan Washington hävdade att det sköt ner luftskeppet i lördags.

Beijing sa i sitt uttalande att Kina "har informerat USA:s sida flera gånger om att luftskeppet är för civilt bruk och att det kom in över USA på grund av force majeure, vilket utgör en helt oavsiktlig situation".

Kina begärde förgäves att USA skulle hantera situationen ordentligt på ett lugnt, professionellt och återhållsamt sätt.

Pentagons talesman Brig. General Patrick Ryder sa på torsdagen att luftskeppet "inte utgör ett militärt eller fysiskt hot mot människor på marken".

"Under sådana omständigheter är den amerikanska sidans envishet i att använda väpnat våld en uppenbar överreaktion och ett allvarligt brott mot internationell praxis", heter det i uttalandet.

Kina kommer resolut att skydda det berörda företagets legitima rättigheter och intressen samtidigt som det förbehåller sig rätten att vidta motåtgärder, tillade det. 

China Daily

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.