24 okt. 2019

Tyska förbundsdagen står fast vid sanktioner

Tyska förbundsdagen kan ännu inte förlåta Ryssland för vad det inte har gjort Tyskland.
Den tyska förbundsdagen lyckades vid en omröstning på torsdagen inte häva sig ur det sanktionsträsk som Europa knuffades ner i av USA 2012-14.

Trots att Tyskland förlorar 770 miljoner dollar i månaden, röstade förbundsdagen med 535 för och 75 emot att fälla ett förslag om att bryta sanktionerna mot Ryssland.

Det fanns två förslag på dagordningen om förbindelserna med Ryssland  Die Linke hade en motion om avspänning med Ryssland som förordade att inte förlänga sanktionerna mot Ryssland. Alternativ för Tyskland (AfD) föreslog ett uttalande om att arbeta i EU för att sanktionerna mot Ryssland inte ska förlängas.

Utrikesutskottet rekommenderade inledningsvis att avslå båda förslagen. Efter debatten röstade ledamöterna i enlighet med rekommendationerna. På förslag från vänsterpartiet skede omröstningen med handuppräckning  - koalitionen CDU / CSU och SPD samt de gröna röstade emot. AdG avstod från att rösta. I den avgörande omröstningen röstade 535 för avslag och 75 emot, medan en avstod.

Die Linkes  Klaus Ernst konstaterade att sanktionerna under de fem år som gått efter Rysslands återförening med Krim inte hade haft någon effekt. Han hänvisade till en studie från Kiel Institute of the World Economy och noterade att förlusten av världsekonomin från sanktioner mot Ryssland uppgick till 300 miljarder dollar.

"Enbart i Tyskland uppgår förlusterna till 770 miljoner dollar per månad. Vi påverkas mest negativt av dessa sanktioner," sade Ernst. Enligt en undersökning av nyhetsbyrån DPA är det bara  23% av tyskarna som gillar sanktionerna. Ernst varnade för att sanktionerna framtvingar en importersättning i Ryssland som berövar  tyska företag den ryska marknaden för lång tid.

Manuel Sarratsin från de gröna argumenterade för att sanktionerna mot "till exempel företag inom gas- och oljeproduktion är korrekta" .

Nicholas Lebel från CDU/CSU-fraktionen förklarade att "Tyskland och Europa behöver sin egen strategi för förbindelserna med Ryssland, som är baserad på dialog, inte maximalt tryck, som våra amerikanska kollegor gör."

"Vi kan inte säga idag att denna amerikanska strategi har gett speciella resultat. Tvärtom, sker en  ytterligare upptrappning. Men en strategi för försoning <...> leder oss heller inte framåt," sade han.

Han noterade att regeringen därför driver en "dialogpolitik, men med uthållighet och kraft som främjar vår vision."


https://ria.ru/20191024/1560191342.html

3 kommentarer:

 1. Dumhet leder ingenstans medan samarbete leder till en bättre framtid!

  SvaraRadera
 2. Om det fascistiska Nato-landet Tyskland, som stövlar i i land efter land i världen, förlorar på det så är det utmärkt. Minskar transporter av allsköns prylar, hit och dit över planetens yta, så är det också utmärkt. Stärks Rysslands totalförsvar av detta, eftersom de blir mer självständiga, så är detta också utmärkt för Ryssland.

  SvaraRadera
 3. 770 miljarder dollar /månad motsvarande per år 7% av tysk export. Troligen hotar större strafftullar än så från Usas sida.
  Mackinders idéer spökar fortfarande.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.