23 juli 2019

BoJo är premiärminister ... är detta ett skämt?


Vi har alla vetat att det varit på väg - och slutligen är det här. Boris Johnson är premiärminister, detta hade kunnat vara kul, om det inte varit så ledsamt, skriver hemsidan OffGuardian 23 juli.

Vid Nato-möten och G7-toppmöten och FN-konferenser kommer ledarna för den "fria världen" att samlas ... och en av dem kommer att vara Donald Trump och en annan Boris Johnson.
Fundera lite på hur löjliga detta får oss att se ut, uppmanar brittiska OffGuardian sina landsmän..

"Storbritannien har sin egen storkäft med sitt dumma hår. En man som valdes till borgmästare i London (är jag helt övertygad) av helt ironiska skäl. Så vad händer nu?

För det första bör vi jämföra och kontrastera Trump och Johnson. Det finns uppenbara likheter: Båda kommer från privilegierade hem, båda är kända för att vara politiskt inkorrekta. Båda bär, ärligt talat, på kvarlevor av självbilden av sina nationella psyken. Riktiga avspeglingar av vad Storbritannien och USA verkligen är, innerst inne.

Det är lätt att likställa de två, men de är inte identiska.

Trump, trots all viftande och sitt storvulna pratande, är faktiskt en idiot. Johnson är det inte, han är en smart, välutbildad man, som vet att hans roll är att spela clown. Att göra bort sig, men också spela ut kortet "han säger vad vi alla tänker".

Trots att han är rik är Trump inte någon "insider". Han står utanför den politiska klassen, han förstår den inte, och är, har det visat sig – efter valet – helt bortkommen. Anhängare till konspirationskulten QAnon kan tro vad de vill, men Trump spelar inte något superavancerat schack, han har i själva verket helt kapitulerat till djupstatens agenda, med bara lite symboliskt motstånd inom vissa nyckelområden.

Johnson däremot är politiker ut i fingerspetsarna. Han har djupa rötter, han är helt och hållet en insider. Och det är detta som kommer att göra de närmaste veckorna mycket intressanta.

För det första är det Brexit. Johnsons ståndpunkt är tydligt anti-EU, men kommer detta att förändras nu när han är blir premiärminister? Är han verkligen en "leaver", en som vill lämna, eller var hans uppgift egentligen att med sina pajaserier till stöd FÖR Brexit, skrämma bort folk från Brexit av rädsla att bli förknippade med honom? Eller är hans anti-EU-känsla verklig för att i så fall på ena eller andraq sättet släckas av EU:s civilförvaltning eller underrättelsebyråer? (Ungefär så som Trumps planer att lämna Syrien torpederades).

Sen är det Iran. Det har funnits tecken under det senaste året att globalisternas internationella agenda, The Deep State, har drivits fram MER av Storbritannien än av USA. Storbritannien tog ledningen i samband med lögnerna om gasattacken i Douma, Storbritannien iscensatte ”false flag”-operationen kring Skripals och gör nu allt för att öka spänningarna med Iran.

Hur Johnson kommer att ställa sig till Iran kommer att bli avgörande för om "Iran-krisen" bara gått ut på att öka sanktionerna och tjäna pengar, eller om det verkligen laddas upp för ett fullständigt krig.

Vad betyder detta för Labour? Tja, Corbyniterna kommer - återigen – kräva ett allmänt nyval så snart som möjligt. Boris är den tredje konservative ledaren på lika många år, och det är uppenbart att torypartiet är i en enda total röra.

Emellertid kommer anti-Corbyn-elementen i hans eget parti inte att önska något nyval eftersom det sista de önskar är en Corbyn-regering. Labours parlamentsgrupp kan inte, så som de önskar, närma sig Tories förrän Corbyn tvingats avgå och hans plats som partiledare tagits över av någon som Watson eller Jess Phillips. Man ska förvänta sig nytt tryck på samma fronter som hittills med ökade uppmaningar till Corbyn att avgå.

Den viktigaste frågan för Corbyns team är huruvida man ska kapitulera till stannasidan (”Remain”) och fullständigt stödja ett fortsatt medlemskap i EU i ett försök att vinna över liberala väljare (ett stort misstag som skulle få stora delar av arbetarklassen att gå över till Tories).

Frågor som rycker allt närmare:

·         Trump är president, BoJo är premiärminister ... är detta ett skämt?
·         Kommer Johnson att hålla kursen och lämna EU?
·         Hur kommer Labours parlamentsmedlemmar att öka trycket på Corbyn att avgå?
·         Vilken samling av diskrediterade stollar kommer att bli ministrar?
·         Spelar allt detta överhuvudtaget någon roll?
·         Nej, allvarligt hör ni, är detta ett skämt?
Blir det nyval före årets slut?

Så långt Off Guardian. Följ debatten på https://off-guardian.org/2019/07/23/discuss-boris-johnson-is-the-new-pm/

2 kommentarer:

  1. Tänk om Boris tar flyget till Moskva?

    SvaraRadera
  2. Det är ungefär det som jag rekommenderat till Storbritanniens folk. 1. För en konservativ politik samtidigt som ni tar er ut ur EU. 2. När ni lämnat EU, släpp in Corbyn som kan återställa landet. Gör det i exakt den ordningen! Det är det bästa för Storbritannien, såväl som det är det för Sverige.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.