20 mars 2022

Zelenskij förbjuder oppositionen

Zelenskij förbjuder det största ukrainska oppositionspartiet

Ukraina ska förbjuda nästan ett dussin oppositionspartier, inklusive parlamentets näst största grupp, Oppositionsplattformen- för livet. President Volodymyr Zelenskij meddelade beslutet av landets nationella säkerhets- och försvarsråd (NSDC) på söndagen.

Förbud motiveras med att de förbjudna partierna påstås ha band med Ryssland.

Totalt 11 partier svartlistas, inklusive "Oppositionsplattformen – för livet", som är det näst största i parlamentet med 39 platser. Ett annat parti som faller under bilan är Sjarijs part, grundat av bloggaren Anatolyj Sharij som är en hård kritiker av Kievmyndigheterna; och Nasji-partiet, lett av Evgenij Murayjov.

I januari påstod det brittiska utrikesdepartementet att Muravjov var mannen som Kreml ville sätta över Ukraina istället för Zelenskij. Påståendet avfärdas som nonsens av både Moskva och Muravjov själv.

"Oppositionsplattformen – för livet" anser att förbudet är olagligt och beklagar att myndigheterna i stället för dialog "
förlitar sig på razzior, hot, förtryck och repressalier mot sina motståndare".

Kommunistpartiet och ett socialistiskt parti är förbjudna sedan tidigare. I inget fall har Kievs "demokratiska" beskyddare i EU haft några invändningar.

rt.com

PS. Rt.com är förbjudet i EU, men kan nås med en s k VPN-tjänst, som t ex ingår i virusprogrammet Norton 360 för 99 kr ett år.


1 kommentar:

 1. Om du vill nå RT
  DNS-blockering

  Så kringgår du DNS-blockering
  Operatörerna Tele2 och Telenor använder så kallad DNS-blockering för att hindra sina kunder från att surfa in på ryska Sputnik News och RT.
  Vill du komma åt sidorna ändå, finns det sätt att komma runt blockeringen.
  Cloudflare DNS, Open DNS och Google Public DNS är tre pålitliga aktörer när det gäller alternativa DNS-servrar.
   
  Cloudflare DNS
  1.1.1.1
  1.0.0.1
   
  Google Public DNS
  8.8.8.8
  8.8.4.4
   
  Open DNS
  208.67.222.222
  208.67.220.220
   
  Så ändrar du DNS på en Windows 10-dator:
  Gå till Settings -> Network & Internet -> Change Adapter Settings. Högerklicka sedan på en anslutning och välj Properties -> IPv4 -> Properties. Klicka i Use the following DNS server addresses, och fyll in önskad server.
  Så ändrar du på en Mac Os-dator:
  Öppna Systeminställningar -> Nätverk -> Klicka på Avancerat i nedre högra hörnet -> Välj fliken DNS -> Klicka på plustecknet i nedre vänstra hörn -> fyll i önskad serveradress.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.