19 mars 2022

Azovbataljonen sprängde teatern

Snaran dras åt kring de ukrainska nynazisterna som är förankrade i Mariupol, och västerländsk media vältrar sig i vämjelse, skriver Christelle Néant i donbass-insider.com 17 mars.

De ryska väpnade styrkorna och folkmilisen från DNR (Folkrepubliken Donets) skärper omringningen kring Mariupol och pressar de ukrainska nynazister som förskansat sig där och utför blodiga provokationer. Ryssarna och DNR-styrkorna rycker fram från väster och öster.

Västliga media förfasar sig över lidandet i Mariupol, men rapporterade samtidigt i de flesta fall inte med ett ord om beskjutningen av Donetsk med den ballistiska missilen SS-21 den 14 mars.

Två dagar efter förstörelsen av de flesta av de ukrainska nynazisternas skjutställningar i Mariupol, rycker nu DPR-folkets milis och de ryska väpnade styrkorna snabbt in i själva staden.

Som kan ses på denna karta är det östra distriktet av Mariupol, liksom delar av det nordvästra centraldistriktet och det norra Kalmuskidistriktet, redan under kontroll av de ryska väpnade styrkorna och DNR, som är på frammarsch in i områdena markerade med gult, i vad som verkar vara en manöver som syftar till att skära av kitteln i två mindre omringningar.

De ryska väpnade styrkornas och DNR-milisens frammarsch till Mariupol påskyndar evakueringen av stadens invånare. Och de bekräftar att ukrainska nynazister ställer upp sin militära utrustning nära bombskydden där civila gömmer sig, och har skjutit människor som försökte fly via de humanitära korridorerna.

Situationen är så illa för de ukrainska nynazisterna som är förankrade i Mariupol att de vädjat till Kiev om förstärkningar, men fått avslag och order att fortsätta sin "hjältemodiga" kamp till slutet.

I syfte att dra till sig världspressens uppmärksamhet sprängde Azovbataljonen teatern i staden, där de  hade inrättat sitt högkvarter, men där det också fanns tusen civila i källaren, och anklagar nu Ryssland för att ha bombat platsen!

Se vidare https://t.me/boris_rozhin/33205 och källartikeln nedan.

Det ryska försvarsministeriet uppger att den 16 mars 2022 genomfördes inga bombräder mot Mariupol.

Ett annat exempel på västpressens förfalskningar:

La Stampa har illustrerat situationen i Kiev med bilder från blodbadet i centrala Donetsk!