17 mars 2022

Ingen nazifara i Ukraina?

Byn Lipniki i Volynien 1943. Ett resultat av Bandera-anhängarnas framfart.

Nazisternas brott i Ukraina måste avvisas av hela världen! skriver det ryska kommunistpartiets ordförande Gennadij Ziuganov i ett uttalande.

Det ryska kommunistpartiet är alltjämt Rysslands numerärt största parti och får regelbundet näst mest röster i valen. Det var på partiets förslag som den ryska duman erkände utbrytarrepublikerna LNR och DNR i Ukraina.

Förloppet för den ryska arméns specialoperation i Ukraina visar allt tydligare dramatiken i den nuvarande situationen. Åtskilliga bekräftelser på den kriminella karaktären av Bandera-anhängarnas handlingar framkommer regelbundet. För tänkande och ärliga människor finns det inga tvivel om att en kamp mot nynazismen har inletts i Ukraina. (Stepan Bandera var chef för de nationalister som samarbetade med  Hitlerockupanterna och var ansvariga för massakrer på bl a 100 000 polacker 1943-45. NB)

För några dagar sedan upptäckte de framryckande trupperna i Folkrepubliken Luhansk en plats för massavrättningar av civila i staden Popasnaja. Människor dödades av de retirerande Bandera. De berövades livet för att de inte ville tjäna som en mänsklig sköld för nazisterna, för att de ville komma bort från striderna i Donetsk.

Den 14 mars begick nazisterna ytterligare ett monstruöst illdåd. En ballistisk Totjka-U-raket (SS-21 enligt Nato-nomenklatur) avfyrades från ockuperade delar av Donbass till centrum av Donetsk. Mer än 20 civila dödades, inklusive barn. Dussintals invånare skadades. Denna typ av beskjutning av staden har blivit en bekant verklighet.

Totalt avfyrades 15 dödliga missiler mot Donetsk. Vikten av varje stridsspets är över 160 kg. Nazisterna använder raketer med klustervapen som kan träffa allt levande i ett område på 7 hektar. Det var den här typen av klustervapen som är förbjudna i världen som fanns på raketen som träffade Donetsk. Detta krigsbrott kopplar direkt samman gärningsmännen med nazisternas handlingar under det stora fosterländska kriget.

Varje dag förvärras den humanitära katastrofen för en halv miljon invåndare i staden Mariupol. Närhelst kommandot över trupperna i Folkrepubliken Donetsk öppnar humanitära korridorer för att lämna stridszonen, förhindrar den naziinspirerade "Azov"-bataljonen evakueringen och skjuter dem som försöker lämna staden. Hundratusentals människor används som gisslan, berövade värme, vatten och mat. Samtidigt försöker det officiella Kiev och dess västerländska marionettmästare lägga ansvaret för vad som händer på DNR:s trupper.

Västvärldens cyniska beteende är förståeligt. Natos angripare trodde att de var ett halvt steg bort från det fullständiga och slutgiltiga förslavandet av Ukraina. De var beredda att här ta till hjälp av det mest vidriga nazistiska skräp för att genomföra planer på världsherravälde. Ett av de mest slående exemplen på politisk och moralisk nedgång var Pentagons inrättande av biologiska laboratorier av Pentagon i Ukraina. I huvudsak talar vi om utvecklingen av dödliga biologiska vapen mot etniska slaver.

Samtidigt, under skuggan av det "västerländska paraplyet", riggade man upp ett gäng upptinade Banderamän, kapabla till vad som helst. De har nu tagit över från sina kosovoalbanska meningsfränder den skändliga praxisen att handla med mänskliga organ. Skillnaden är att i Ukraina utvinns dessa organ inte bara från krigsfångarnas kroppar, som var fallet i Kosovo, utan även från militärer i Ukrainas väpnade styrkor som dött eller skadats allvarligt. Naturligtvis frågar ingen om samtycke från de sårade själva eller de dödas anhöriga. Omänskliga handlingar med totalt förakt för internationell rätt och mänskliga normer.

Det är välkänt att ett av fascismens huvuddrag är vild antikommunism. Offren för politiskt förtryck i Ukraina var först och främst kommunister och Komsomol-medlemmar. I Kiev tillfångatogs den förste sekreteraren för Ukrainas leninistiska kommunistiska ungdomsförbund Michail Kononovitj och hans bror Alexander. För närvarande befinner de sig i SBU:s (SBU är den ukrainska armén) fängelsehålor.

Allt som händer bekräftar att kampen mot fascismen i Ukraina har blivit tidens imperativ. Efter 2014 slog Banderas hatideologin rot snabbt. Detta skedde med uppriktig uppmuntran från USA, Storbritannien och andra Nato-länder. Kom ihåg att det tog lika lång tid - 8 år - för Hitler att förvandla Tyskland till en fascistisk stat. Denna historiska erfarenhet är välkänd och extremt tydlig: det var avsaknaden av motstånd mot nazismen från de europeiska "demokratiernas" sida som ledde till ett förödande världskrig.

Situationen i nuläget ser ut att vara extremt farlig. Från allra första början ignorerade väst det faktum att fascistiska organisationer uppstått i Ukraina. Då märkte man inte hur de mest dystra reaktionära krafterna började ta över i det ukrainska samhället. Under tryck från globalisterna såg många internationella organisationer mellan fingrarna med folkmordet i Donbass och politisk terror i hela Ukraina. Nu reagerar de inte på att miljontals civila förvandlas till gisslan i ett av Europas största länder.

Ryska federationens kommunistiska parti är övertygat om att världssamfundet inte längre ödmjukt kan acceptera trycket från "västerländska partners" och blunda för en hel våg av brott. Det är dags att bestämma sig. Vi uppmanar alla att starkt fördöma nazisternas handlingar i Ukraina. Det är oacceptabelt att tiga, att låta förra seklets tragedi upprepa sig. Detta skulle innebära att man blir tysta medbrottslingar i en kriminalpolitik.

Nazismen, som stuckit upp huvudet, måste besegras. Uppgiften att besegra detta hot ligger i första hand i det ryska samhällets händer. Det finns ett behov av att ena landet inför de mest akuta hoten. Sakernas tillstånd medför många skyldigheter. Jeltsins försök att göra vårt land till en svans efter väst stod oss dyrt. Moderlandets ekonomiska och militära potential, som skapats av generationer av sovjetfolk, försvagades allvarligt. Mycket återstår att göra. Historiska prövningar kräver ett avgörande tillfrisknande av samhället. Det är absolut nödvändigt att eliminera alla yttringar av kollaborationism, övervinna den sociala splittringen och mobilisera landet till en snabbare utveckling.

 https://kprf.ru/party-live/cknews/209163.html

1 kommentar:

  1. I artikeln utsägs att det var avsaknaden av motstånd i de europeiska demokratierna mot nazismen som gav den möjligheter att växa sig stark. Men det var värre ändå för nazismen framkallades avsiktligt av britterna i Tyskland med syftet att förhindra britternas rivaler speciellt Tyskland att samarbeta på normala villkor med finansvärlden.
    Att finansmän var av en homogen etnisk grupp underlättar för den som önskar isolera dem och dra fördel av dem.
    Genom att medvetet arrangera att judar utgjorde en synlig del av bolshevismen kunde sen nazisterna användas för att blöda de två rivalerna Tyskland och Ryssland mot varandra.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.