1 nov. 2023

Det var krypskyttar som dödade på Majdan

Upproret på Majdan-torget i Kiev framställdes som folkligt, men det var styrt av CIA och annan västlig underrättelsetjänst och förde nazistiska krafter till maktpositioner.

En massiv dom på 1 000 000 ord i massakerrättegången kring Majdan bekräftar akademiska studier gjorda av bland andra den kanadensiska forskaren Ivan Katchanovski.

Domen har inte rapporterats i media eftersom domarnas "kategoriska slutsats" är att det var krypskyttar som sköt från Majdan-kontrollerade Hotel Ukraina och att det inte kan uteslutas att 8 demonstranter dödades och 20 skadades av "okända personer" utan "lagliga befogenheter". Det betyder att krypskyttarna  fanns på pro-Majdan-sidan och inte på den regeringskontrollerade sidan.

Domen finns på ukrainska här.

Domen bekräftar också Katchanovskis konstaterande att det inte finns några bevis för att Janukovitj eller hans ministrar gett order om att Majdan-demonstranterna skulle massakreras och att också fyra poliser dödades och 39 skadades av Majdan-krypskyttarna. Förutom att frikänna två Berkut-poliser som åtalats för att ha dödat och sårat demonstranter, slår domen fast att samtliga anklagelser mot Berkut-medlemmar för att ha dödat 13 och skadat 29 Majdan-demonstranter saknat grund (Berkut var Janukovitj-regeringens specialpolis/Öa).

Se Katchanovskis video om “snipers’ massacre” på Maidan! Här eller här!

Naturligtvis har domen totalt mörkats i media. Men den betyder ändå att en av pelarna i det gängse Majdan-narrativet brister och att skyttarna dödade både "sina egna" och poliser för att skapa den politiska grunden för kuppen den 22 februari 2014.

Åklagare, Majdan-anhängare och media med några få undantag, självutnämnda experter och propagandakolportörer har förnekat att någon skottlossning från krypskyttar från det Majdan-kontrollerade Hotel Ukraina ägt rum och kallat påståendet en konspirationsteori.

Källa: https://steigan.no/2023/11/dom-i-ukraina-det-var-snikskyttere-pa-maidan-sida-som-drepte/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.