12 nov. 2020

Varför Bidens Ukrainaaffärer tystats ned

Ett av de mer pikanta inslagen i Burismaskandalen var ett försök att muta korruptionsåklagare
med fem milj. $. I somras greps Burismas juridiska chef Andriy Kichu, men släpptes mot borgen

För att förstå det amerikanska presidentvalet nyligen och de internationella politiska och mediereaktionerna på detta är det viktigt att känna till maktstrukturen i det amerikanska imperiet och dess media, skriver Swiss Policy Reasearch.

Presidentvalet i USA är endast på ytan ett val mellan två politiska partier, eftersom det amwerikanska etablissemangets främsta företrädare, tankesmedjan US Council on Foreign Relations (CFR), omfattar båda dessa partier. 

Faktum är att CFR-eliten  måste trycka tillbaka fraktioner i båda partierna, särskilt "socialistiska" (t.ex. Bernie Sanders) och pacifistiska (t.ex. Tulsi Gabbard) inom det Demokratiska partiet, och isolationistiska och nationalistiska fraktioner (t.ex. Trump) inom det Republikanska partiet.

En Jeb Bush mot Hillary Clinton-strid 2016 skulle vara "business as usual", eftersom båda tillhör CFR-familjer. I ett Jeb Bush mot Bernie Sanders-lopp skulle CFR-kompatibla medier ha stött republikanen Jeb Bush. En Trump mot Sanders-strid vore en mardröm för CFR som bara kunnat avvärjas genom att sabotera Sanders kampanjer två gånger (2016 och 2020).


Trump är pro-Israel, pro Wall Street, PRO-militären, pro fossilt bränsle, men ändå accepterade inte CFR:s lydmedia honom. Det beror på att hans isolationistiska politik hotar det amerikanska imperiet och dess inhemska och internationella maktstruktur. Hans personlighet har väldigt lite att göra med saken. Framförallt motsatte sig också de flesta från det republikanska nationella säkerhetsetablissemanget Trump.

CFR-lydiga medier stödde och till och med berömde dock Trumps begränsade imperialistiska aktioner, som hans missilangreppmot Syrien (som svar på iscensatta kemiska attacker), hans mord på den iranske generalen Soleimani, liksom hans (försök till) regimförändringar i Venezuela, Bolivia och Vitryssland.

Rupert Murdochs konservativa medieimperium (Fox News, New York Post, WSJ) är ett specialfall. Murdoch var CFR-medlem från 1994 till 2014. Hans media stödde inte Trump under de republikanska primärvalen 2016, däremot hans strid mot Clinton och som president (annars skulle de ha gått i konkurs; den Republikanska partieliten satt i en liknande dubbel klämma). Men Murdoch verkar nu ha skippat Trump ("It's Joe time", var New York Posts rubrik).

Observera att Rupert Murdochs son James, som  alltid föredragit Joe Biden framför Donald Trump och lämnade Murdoch News Corporation i mitten av 2020 på grund av "oenigheter", är medlem i CFR.

CFR-etablissemanget var tvunget att använda alla sina politiska, media- och underrättelseresurser för att starta den enorma fyraåriga desinformationskampanjen "Russiagate"  för att hålla Trump och hans administration i schack. I kampanjen ingick den omfattade Steele-underundersökningen (en förfalskning),  Mueller-utredningen (resultatlös ), falska anklagelser om "rysk hacking"  (resultatlösa),  verklig visselblåsare på Demokraternas Nationalkonvent troligtvis mördad ), riksrättsrättsåtalet 2019 (resultatlöst), den påstådda "Cambridge Analytica-skandalen" (som föll ihop ) och mer därtill.

Däremot är det sant att Joe Biden och hans familj var inblandade i korruption  i Ukraina och Kina under Bidens tid som USA:s vicepresident, något som Biden själv famöst berättade om under en CFR-session 2018, och som flera läckta dokument och vittnen sedan dess har bekräftat. CFR-lydiga medier har sedan dess varit tvungna att ignorera, snedvrida eller bagatellisera detta oroande faktum. Dessutom tvingades amerikanska sociala medier undertrycka ytterligare ytterligare läckor tiden före valet liksom en New York Post-rapport om dem.

Entimmesutredningen "Bidens Mutinspelningar" (se nedan), producerad av den konservativa amerikanska nyhetskanalen OAN mellan juni och augusti 2020, redovisar de ursprungliga läckta telefoninspelningarna mellan Biden och Ukrainas president Porosjenko och många andra viktiga vittnesmål. De visar hur Bidens son installerades i styrelsen för ett ukrainskt gasföretag (Burisma) och hur Biden förhindrade en rättslig utredning mot företaget av den ukrainska åklagaren (och fick denne avskedad) och hur Biden inledde en mörkläggning efter det oväntade valet av Donald Trump i november 2016.

Vid ett tillfälle hotade Biden t.o.m. Porosjenkos ”ekonomiska och fysiska säkerhet” om han inte lydde Biden.

När den ukrainska visselblåsaren Oleksandr Onysjtjenko, en före detta rådgivare till den ukrainska presidenten Petro Porosjenko, ville vittna och presentera Biden-banden i USA i december 2019 nekades han först visum och arresterades sedan strax före sin avresa av den tyska polisen och fängslades  i ett halvt år. I maj 2020 publicerade slutligen den ukrainska politiken Andrii Derchak Biden-tejpen. Derchak förklarades senare vara "rysk agent" av det amerikanska finansdepartementet, utestängdes från att komma in i landet och fick sitt Facebook-konto (som användes för att publicera de läckta dokumenten) raderat.

I oktober 2020 blev det känt att Facebook-chefen för ”valintegritet” var ledande medlem av Atlantic Council (som drivs av ledande CFR-medlemmar) och hade varit rådgivare för ukrainsk politik  för vicepresident Joe Biden. Dessutom hävdar både Oleksandr Onysjtjenko (Biden-bandets visselblåsare) och Viktor Sjokin, den tidigare ukrainske statsåklagaren som undersökte det Biden-kopplade Burisma-gasföretaget och som fick sparken efter att Biden satte press på Porosjenko, att de har förgiftats

Mellan den ukrainska regimförändringen i februari 2014 och valet av Trumps i november 2016 överförde gasföretaget Burisma miljontals dollar till familjen Biden. Enligt läckta dokument var Biden och Porosjenko också inblandade i ukrainska bakflödesaffärer med gas  (det innebar att leda rysk gas via EU och hävda att det rörde sig om europeisk gas), affärer som genererade miljarder dollar i överpriser vars mottagare än idag i stort sett förblir okänd.

Se videon om Bidenbanden! https://videos.files.wordpress.com/SzW4yAdl/biden-bribe-tapes-oan-2020_dvd.mp4

Källa: https://swprs.org/on-the-us-presidential-election/

2 kommentarer:

 1. Det kan vara av intresse att påpeka att CFR var ett förverkligande av Cecil Rhodes planer att återförena Usa med britterna inom ramen för det sk angloamerikanska etablissemanget.
  Innan dess, den 4 juli 1918 deltog britter och amerikaner i en declaration of INTERdependence då ju normalt declaration of INdependence firas.
  Även tankesmedjan Brookings lär ha organiserats under brittiskt inflytande.
  Jag funderar över varför en schweizisk källa skulle undvika att påminna om britternas roll: Kan det vara därför att det angloamerikanska etablissemanget även lanserade det centralbankssystem som härskar över världens demokratier och där Schweiz har en känslig ställning?

  SvaraRadera
 2. Mycket bra sammanfattning!


  Örjan Appelqvist

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.