6 nov. 2020

1,8 miljoner "döda själar" röstade i USA-valet

Den amerikanska NGO:n Judicial Watch har jämfört demografisk statistik i USA län för län och jämfört med antalet röstande. De har funnit stora avvikelser. Ibland har dubbelt så många röstat som antalet medborgare med rösträtt, skriver organisationens hemsida.

Totalt har Judicial Watch identifierat  1,8 miljoner "döda själar" i 353 län i 29 stater. Till exempel i Texas registrerade ett av länen 187 röster på 100 röstberättigade.

En svensk läsare undrar förstås hur det är möjligt. Valreglerna skiljer sig åt i de olika delstaterna och kraven på legitimation är olika. Stora väljargrupper har motsatt sig hårda ID-krav eftersom det anses diskriminerande.

I lunchekot idag berättade en intervjuad från Pennsylvania att det går bra att "identifiera" sig med en elräkning eller en hyresavi. "Dom rösterna läggs i en hög för sig och kontrolleras senare", sa intervjupersonen. De får också besked om deras röst har godkänts eller ej.

"Vi ser vårdslöshet med blinda utskick av röstsedlar och oidentierade väljare. Och smutsiga röstlängder betyder smutsiga val", säger Tom Fitton, chef för Judicial Observers Association.

Den 5 november sa Donald Trump den rättsliga granskningen av valresultaten kan sluta i landets högsta domstol. Han gör exakt samma sak som George W. Bush som stoppade sammanräkningen i Florida år 2000, vilket ledde till omräkning och gav segern till honom.

Izvestija 6/10

Fotnot. "Döda själar" är titeln på en roman av Nikolaj Gogol. Idén till boken fick han av Aleksandr Pusjkin som en tid varit i påtvingad exil i Moldavien. Han fick där veta att i staden Bender ingen verkade ha dött på flera år. I början av 1800-talet flydde en hel del bönder från ryska imperiets centrala provinser till Bessarabien som de då kallades. Polisen var skyldig att identifiera flyktingarna, men ofta utan framgång - de antog namnen efter döda. Som framgår av Gogols roman blev "döda själar" också en handelsvara.

1 kommentar:

 1. Det Demokratiska Partiet har en lång tradition av riggade val.
  1960 var valår i USA. Republikanen Richard Nixon stod mot demokraternas John Kennedy.
  John Kennedys far Joe Kennedy tog till alla medel för att få sin son vald till president.
  Joe Kennedy ansågs vara en av landets rikaste personer. Grunden till sin stora förmögenhet hade han lagt genom spritsmuggling tillsammans med maffian under förbudstiden I USA.
  Chicagos gangsterboss Sam Giancana ansåg det vara en god ide att satsa på John Kennedy i valet. Om Kennedy blev vald till president så kanske han kunde bli av med Kennedys ettrige lillebror Robert Kennedy som skoningslöst förföljde maffian på alla sätt han kunde.
  För att uppnå sitt mål så hjälpte Giancana Kennedy till presidentposten detta genom att använda avlidnas röster och att i smyg dela ut pengar till tveksamma väljare.
  Nu gick inte allt 'Sam Giancanas väg men det är en annan historia.
  John Kennedy blev i alla fall vald till president mycket tack vare sin fars förbindelser och samröre med den organiserade brottsligheten.
  Så intet nytt egentligen när det kommer till amerikanska val.
  Döda själar räknas tydligen än idag.
  Ingemar.
  https://www.youtube.com/watch?v=yvRKKnZGJ54

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.