16 apr. 2020

Ut ur Covid-19-dimman

Medan USA:s president Trump försöker starta en antikinesisk hysteri kämpar Kina liksom resten av världen för att komma på fötter efter coronaepidemin.
 

I tisdags ankom det första godståget från Kina till Europa efter uppehållet i förbindelsen.
Tåget som avgått från Wuhan, tidigare epicentrum för Covid-19-epidemin, anlände till sin destination, Duisburg i västra Tyskland.

Det var det första tåget efter nästan 11 veckors blockad.

Tåget lämnade Wuhans järnvägscontainerterminal den 28 mars, och kom till Tyskland med en last av medicinska apparater, bildelar, elektronik och fiberoptiska kablar. Varorna lastades om för att gå vidare till konsumenterna i Tyskland, Frankrike, Ungern, Tjeckien och Polen.

Enligt Kinas statliga järnvägsbolag  levererade 1 941 godståg gods mellan Kina och Europa under första kvartalet i år, vilket faktiskt är en ökning med 15 procent jämfört med föregående år. Kina importerar främst industriella delar, kemiska, farmaceutiska och jordbruksprodukter från Europa.

Duisburg, som anses vara världens största inlandshamn, är Kinas port till Europa och ett viktigt nav i det ekonomiska megaprojekt som kallas "nya sidenvägen".

Coronapandemin i Kina verkar besegrad. Den ena platsen efter den andra, som varit i karantän på grund av viruset, har återgått till det normala under de senaste veckorna. Om 80 900 kineser var infekterade den 13 mars har bara 2 300 fall tillkommit sedan dess, och de flesta av dessa nya fall kom utifrån.

http://german.china.org.cn

1 kommentar:

  1. Om detta stämmer, och jag har svårt för att tro att kineserna skulle bluffa om detta, så visar det att viruset går att stoppa. Slutsatsen borde vara att våra makthavares strategi att låta viruset spridas i befolkningen är onödigt slöseri med människoliv.
    Bengt Håkansson

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.