12 apr. 2018

Hela Östra Ghouta under regeringskontroll

Den ryska centrumet för övervakning av vapenstillestånd uppger att hela området Östra Ghouta nu är under regeringskontroll. Ryssland har bidragit med militärpolisförband.

Staden Douma, som var den sista delen under kontroll av  "Jaish al-Islam", som terroriststämplats av bl.a. Ryssland och Egypten, men inte av USA, trots att f d utrikesminister John Kerry beskrivit den som en undergrupp till al Qaida-filialen Nusrafronten.


Under onsdagen lämnade nära 4 000 personer staden och lade ner över 400 vapen, inklusive tunga kulsprutor, granatkastare, prickskyttegevär och automatkarbiner. Sedan slutet av februari har över 41 000 människor lämnat Douma och mer än 165 000 hela östra Gouta. 250 personer som suttit som gisslan hos terroristerna har kunnat fritas.Sjukhuset i Douma förnekar genom doktor Yasser Abdel-Mazhid att de skulle ha fått in några offer för kemvapenattacker. Terroristkällor säger att de försöker smuggla ut liken för att de ska kunna undersökas utanför regeringens kontroll. i en intervju med journalister sade att "de inte utsattes för kemisk förgiftning".

Hela Syrien förbereder sig nu för de kommande USA-ledda attackerna. Rysk militär har lyckats störa ut amerikanska drönare, vilket försvarar för angriparna som har allt mindre fäste inne i landet. Rysslands ambassadör i Libanon har upprepat Moskvas försäkringar att vid ett raketanfall kommer Ryssland att inte bara skjuta ned raketerna utan också slå till mot vapenbärarna.

Theresa May, som tvekade några timmar igår, lovar nu att brittiska ubåtar och Cypernbaserat flyg är redo för insats redan idag.

http://tass.ru/politika/5116675

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.