12 apr. 2018

Grus i krigsmaskinen?

President Donald Trump backade på torsdagen från onsdagens krigiska tweet om att Ryssland borde "göra sig redo" för en amerikansk missilattack i Syrien.Nu heter det: "Jag har aldrig sagt när en attack på Syrien skulle äga rum. Det kan bli snart eller inte så snart!"

Hangarfartyget Harry Truman beräknas nå östra Medelhavet tidigast omkring 20 april.
Samtidigt har Tyskland meddelat att det inte vill vara med i ett anfall på Syrien. Australiens statsminister Malcolm Turnbull säger att Ryssland måste använda sitt inflytande för att se till att en kemisk vapenangrepp i Syrien undersöks och fördöms.På onsdagen sade den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau att hans land inte kommer att ansluta sig till Förenta staterna när det gäller att göra några framtida flygningar på Syrien. 
 
Theresa May har stött på allvarliga problem då opinionsmätningar visar att bara 22 procent av britterna stöder ett anfall.
Samtidigt blir själva upphovet till krigshotet - en eventuell gasattack i staden Douma  alltmer dunkel. På stadens sjukhus har man inte fått in några skadade och samtidigt sprider terrorister uppgifter om att lik ska smugglas ut för att undersökas av "opartiska" läkare.

Ryska flottenheter håller skjutövningar utanför Syriens kust.


https://www.yahoo.com/news/trump-backs-off-tweet-warning-russia-coming-syria-strike-125348334.html

3 kommentarer:

 1. General Mattis är den sista vuxna kvar i rummet hos Trump. Han har i dag sagt att Pentagon saknar bevis för kemvapenattack i Douma, men var tvungen att parera med tillägget att vi tror visserligen att det ägt rum. Han har också sagt att något beslut om angrepp mot Syrien inte tagits.

  En pensionerad israelisk underrättelsechef sade på rysk TV att USA inte vågar angripa ryska mål. Generalstabschef Gerasimovs varning har haft effekt. Ryska u-båtar kan inom loppet av minuter sänka de krigsfartyg som avlossar missiler mot Syrien. Den risken vill man inte ta. Att slåss mot afghaner utrustade med Kalashnikovs är en sak, att ta sig an en riktig militärmakt avstår man ifrån.

  Det är beklämmande att se att de synligaste krigsmotståndarna i USA bara finns på högerkanten. Till den redan tidigare stora skaran av krigsförespråkare på liberalvänstersidan har nya tillkommit. I Europa är bilden något mer varierad, men de på högersidan som tydligast fördömer krigsplanerna stämplas omedelbart av vänstern som rasister och ultranationalister. Vänsterns skuta tar in vatten och har kraftig slagsida.

  SvaraRadera
 2. Ryssland har redan meddelat att det blir hårt mot hårt om de Syrien beskjuts. De kommer skjuta tillbaka mot de ställningar som skjuter mot Syrien. Det kan innebära sänkta amerikanska krigsfartyg. Det vill säkert inte Trump ha, även om det militärindustriella komplexet säkert vill det.

  SvaraRadera
 3. I skrivande stund så kommet det in uppgifter om att USA tillsammans med Storbritanien och Frankrike har inlett flyganfall mot Syrien.
  Det står nu helt klart att fallet Skypal och de påstådda giftgasattackerna mot invånarna i Östra Ghouta bara var propagandalögner i syfte att förbereda världsopinionen på krig.
  Trump, Theresa May och Macron spelar här ett mycket högt spel.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.