5 apr. 2018

Boris Johnson suddar på nätet

Gary Aitkenhead, chefen för Storbritanniens laboratorium för kemiska vapen, sex kilometer från Salisbury, förklarade på tisdagen i  Sky News, att giftet som användes mot dubbelagenten Sergej Skripal visserligen var "Novitjok", men fortsatte med att förklara att giftet inte har kunnat knytas till Ryssland.

Uttalandet utlöste ett försök från utrikesminister Boris Johnson att radera tidigare påståenden i sociala media att just Porton Down funnit belägg för Rysslands skuld.


Det första som måste plockas bort från Internet var ett uttalande av Storbritanniens Moskvaambassadör dr Laurie Bristow där denne uttalar sig tvärsäkert om att giftet "producerades i Ryssland av den ryska staten".

Filmen hade lagts ut av det brittiska utrikesdepartementet.

Olivier Lepick, en europeisk expert på kemiska, biologiska och kärnvapen, bekräftade samtidigt i en intervju med RTBFs tv-nätverk att det giftiga ämnet kunde ha producerats i ett antal länder, bland annat USA, Storbritannien och Frankrike.

Den brittiska dunderlögnen håller på att spricka vilket gör det ännu mer angeläget för USA/Nato att politiskt sluta upp bakom Theresa Mays regering. Därför har Ryssland i veckan nekats rätten att delta i OPCW:s utredning om fallet Skrypal.

Femton länder röstade mot Rysslands bud, medan sex röstade för det och 17 avstod från att rösta. 

"Tyvärr har vi inte kunnat få två tredjedelar av rösterna till stöd för beslutet. En kvalificerad majoritet var nödvändig," sade den ryska ambassadören Alexander Sjulgin till reportrar och tillade att "Ryssland och andra stater som är medlemmar i verkställande utskottet har drivits bortsett från denna undersökning. " 
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson viftade bort Rysslands begäran och kallade den ett "löjligt förslag" som syftar till att "undergräva" undersökningen om förbud mot kemiska vapen (OPCW).

Ryssland kräver nu ett extrainkallat möte i FN:s säkerhetsråd för att behandla fallet Skrypal.

red

Sudden outbreak of honesty from Porton Down belies Boris's fibs | The National 


3 kommentarer:

 1. Ett vanligt fel som vänstern gör är att överskatta sina motståndares intelligens. Så t.ex. tror jag varken att ryska eller brittiska regeringen står bakom attentatet i Salisbury, utan en tredje part.

  Det mindre intelligenta hos den brittiska regeringen är att de inte nöjde sig med att peka finger åt ryssarna, det hade varit förståeligt, eftersom de, efter vad själva säger inte är helt säkra på att det var Ryssland, men "troligt".

  OK.

  Men sedan går de ut i en kampanj som om de vore 101% säkra på sin sak. De satsar hela sin prestige på att det är Putin och ryska regeringen som ligger bakom. Detta är, också utifrån ett brittiskt perspektiv, mycket oklokt, rent idiotiskt, eftersom följderna blir katastrofala om det visar sig att de har fel. Men brittiska statschefer har ju tidigare (valen 2016-17) visat prov på dålig omdömesförmåga i deras eget intresse.

  Faktum är att USA har agerat lite mer återhållsamt och utvisat sina ryssar därför att de ansågs vara "spioner", men är öppen för att de ersätts av nya ryska diplomater.

  Och som sagt, Israel, Västs långvarige bundsförvant har inte ställt upp. Och judarna sägs ju, av inverterade rasister, vara kloka och listiga . . .

  SvaraRadera
 2. Vilken vänster talar du om, mannen? Någon vänster att tala om har inte funnits på den här sidan millennieskiftet. Att utesluta ngn här, i synnerhet stater som bevisligen har politiska mord i sin verktygslåda, är lika korkat som att anklaga någon utan bevis. Själv undrar jag var Skripals katt och kanin tog vägen? https://www.thesun.co.uk/news/5833121/russian-sergei-skripals-pet-cat/

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det påminner starkt om MH17, planet som sköts ner 2014.
  För att förstå vad som händer i dagens värld, måste vi följa det antika Roms första bud vid brottsundersökning: Qui bono? Vem gynnas?

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.